Metro-portal.hr

objavljeno 13.02.2014. 09:40:00
EHH ...

SAD opet na udaru ledene apokalipse

Snažno zimsko nevrijeme ponovno je u srijedu pogodilo jugoistočni dio SAD-a ostavljajući bez struje 363.000 domaćinstava i blokirajući promet

SAD su ponovno okovane snijegom i ledom
SAD su ponovno okovane snijegom i ledom (Arhiva)

U nevremenu je život izgubilo najmanje 13 osoba, uglavnom u prometu uključujući troje koji su stradali kada se vozilo hitne pomoći otsklizalo sa zaleđene ceste u teksaškom Carlsbadu. Upozorenja zbog nevremena izdana su od Arkansasa do istočne američke obale.

Meteorološka služba najavila je da će istočnu obalu pokriti novih 40-ak centimetara snijega u sljedeća dva dana.

Snijeg i led stvorili su opasne uvjete za vožnju u Južnoj i Sjevernoj Karolini. U dvije savezne države očekuje se dosad nezabilježenih 20-ak centimetara snijega i leda.

U središnjim dijelovima Georgije i Južnoj Karolini meteorolozi očekuje pokrov od 2,5 centimetara leda pa je promet na nekim dijelovima autocesta obustavljen. "Ljudi, ostanite u kućama na sigurnom i pobrinite se jedni za druge", poručio je guverner Sjeverne Karoline Pat McCrory.

Izvanredno stanje proglašeno je od Louisiane na američkom jugu do New Jerseya na istočnoj obali i stotine škola, sveučilišta i ureda zatvoreno je.

U srijedu je otkazano više od tri tisuće letova a kasnilo ih je oko 2.800 dok je još 3.700 letova planiranih za četvrtak također otkazano. Polovica svih letova iz Washingtona i New Yorka otkazana je.

U Georgiji, Alabami i Sjevernoj Karolini otvorena su skloništa za pogođene nevremenom.

13.02.2014. 09:40:00
http://metro-portal.hr/sad-opet-na-udaru-ledene-apokalipse/83263/