Metro-portal.hr

objavljeno 19.07.2010. 10:56:41
CLINTON U PAKISTANU

SAD ne želi samo dijalog između vlada, već i dijalog između naroda

Američka državna tajnica najavila jenove projekte pomoći za Pakistan, u vrijednosti više od 500 milijuna dolara, koji bi trebali pridobiti skeptičnu javnost u Pakistanu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Clinton boravi u dvodnevnom posjetu Islamabadu u sklopu američko-pakistanskog strateškog dijaloga, niza razgovora u svrhu jačanja odnosa između dviju zemalja u borbi protiv al Kaide i talibana.

"SAD ne želi samo dijalog između vlada, mi također želimo dijalog između naroda", kazala je ona uoči drugog sastanka "strateškog dijaloga" u Islamabadu u utorak.

Clinton je najavila niz novih projekata - među kojima brane, energetska postrojenja, razvoj poljoprivrede i gradnju bolnica - a oni će biti financirani po američkom zakonu usvojenom prošle godine kojim je utrostručena civilna pomoć Pakistanu na 7,5 milijardi dolara tijekom idućih pet godina. "To nisu jednokratni troškovi, to su dugoročna ulaganja u budućnost Pakistana", istaknula je.

Pakistanski ministar vanjskih poslova Mehmud Kureši također je bio optimističan. "Ovo je faza preobrazbe u našim bilateralnim odnosima", kazao je.

Clinton će nakon posjeta Pakistanu otputovati u Kabul gdje će u utorak nazočiti Međunarodnoj konferenciji o Afganistanu. (hina/metro-portal)

19.07.2010. 10:56:41
http://metro-portal.hr/sad-ne-zeli-samo-dijalog-izmedju-vlada-mi-takodjer-zelimo-dijalog-izmedju-naroda/44736/