Metro-portal.hr

objavljeno 09.04.2012. 10:06:00
ODLIČNE VIJESTI

Sad je i službeno: Čokolada nas čini mršavijima

Održavate li više-manje zdrav način prehrane, povremeno konzumiranje čokolade učinit će vas još mršavijima, budući da sastojci čokolade pozitivno djeluju na metabolizam

Fotografija vijesti

Ukoliko ste se probudili jutros s grižnjom savjesti od pretjeranog uživanja u slatkim čokoladnim jajima u posljednjih nekoliko dana, imamo umirujuće vijesti za vas.

Iako znanstvenici već dugo vremena tvrde kako je čokolada uglavnom nezasluženo prozivana kao nezdrava hrana, istraživanje provedeno na Sveučilištu California pokazalo je kako umjerena konzumacija ove ukusne namirnice ubrzava naš metabolizam.

To su svakako dobre vijest za sve one koji ne mogu odoljeti ovoj slastici, kao i za sve one koji tek misle postati čokoladoljupci, rekla je dr. Beatrice Golomb, autorica studije.

„Svojim klijentima i klijenticama govorim kako im ne smije proći tjedan bez da pojedu malo čokolade - čak i kad se radi o vrhunskim manekenkama", tvrdi osobni trener James Duigan, čiji popis poznatih klijenata uključuje i Elle Macpherson te Rosie Huntington-Whiteley.

Održavate li više-manje zdrav način prehrane, povremeno konzumiranje čokolade učinit će vas još mršavijima, budući da sastojci čokolade pozitivno djeluju na metabolizam.

S druge strane, nalazite li se na dijeti u kojoj organizmu uskraćujete apsolutno sve osim krajnjeg minimuma, to je sigurni put u pravu katastrofu. 

09.04.2012. 10:06:00
http://metro-portal.hr/sad-je-i-sluzbeno-cokolada-nas-cini-mrsavijima/69876/