Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2010. 21:04:16
OBJE STRANE

SAD: Izraelsko-palestinski pregovori moraju se nastaviti

Amerikanci su također razočarani završetkom moratorija na izgradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali

SAD: Izraelsko-palestinski pregovori moraju se nastaviti
SAD: Izraelsko-palestinski pregovori moraju se nastaviti (Getty Images)

Sjedinjene Američke Države su razočarane završetkom izraelskog moratorija na izgradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali i najavile su da će u ponedjeljak navečer u tu regiju otputovati njihov izaslanik za Bliski istok George Mitchell, priopćio je State Department.

"Razočarani smo završetkom moratorija, ali i dalje ostajemo koncentrirani na naše dugoročne ciljeve u regiji, tj. nastavak izravnih pregovora kako bismo postigli mirovni sporazum", rekao je glasnogovornik američke diplomacije Philip Crowley.

Dodao je da će se o implikacijama te odluke razgovarati s obje strane, te da obje strane moraju naći načina za nastavak izravnih pregovora.

Crowley je pozdravio Abasovu "suzdržanost". Palestinski predsjednik je u ponedjeljak u Parizu na zajedničkoj konferenciji za novinare s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem rekao da će Palestinci odlučiti hoće li nastaviti izravne pregovore s Izraelom nakon 4. listopada.

Razočaranje izraelskom odlukom izrazila je i visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton. (hina/metro-portal)

27.09.2010. 21:04:16
http://metro-portal.hr/sad-izraelsko-palestinski-pregovori-moraju-se-nastaviti/48807/