Metro-portal.hr

objavljeno 30.10.2008. 11:29:00

Sabor odlučio: Mlikotin Tomić razriješena

D. Mlikotin Tomić razriješena je članstva u Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa

Deša Mlikotin Tomić
Deša Mlikotin Tomić (Bruno Konjević, CROPIX)

Hrvatski sabor danas je, na njezin zahtjev, Dešu Mlikotin Tomić razriješio članstva u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, tri tjedna nakon što je ostavku podnijela i na dužnost predsjednice Povjerenstva, budući da ju je USKOK osumnjičio u akciji "Indeks".

Razrješenje Deše Mlikotin Tomić, koja je u Povjerenstvo izabrana iz reda uglednih javnih djelatnika, jutros je predložio Odbor za izbor i imenovanja, a njezinu ostavku glasovima je potvrdilo 118 zastupnika, uz jedan suzdržani glas.

U svom pismu od 9. listopada, kada je Povjerenstvo usvojilo njezinu ostavku na mjesto predsjednice, obavijestila je predsjednika Sabora Luku Bebića kako nema zapreke da ju se razriješi i članstva u Povjerenstvu.

"Protekla tri tjedna izložena sam brutalnim napadima i optužbama u javnosti i to prije svega kao predsjednica Povjerenstva, za djela za koja se ne osjećam kriva", piše u pismu Mlikotin Tomić, te zaključuje kako u takvim okolnostima njezino sudjelovanje u radu Povjerenstva za nju postaje "skoro nemoguće" i otežava rad Povjerenstva.

Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja Sabor je jednoglasno Anu Lovrin, nedavno razriješenu ministricu pravosuđa koja se vratila u HDZ-ove zastupničke klupe, imenovao članicom Odbora za zakonodavstvo. (hina/metro-portal)

30.10.2008. 11:29:00
http://metro-portal.hr/sabor-odlucio-mlikotin-tomic-razrijesena/12776/