Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2012. 09:03:00
DRAGA, JA BIH TO OVAKO ...

Sa svekrvom ne razgovara svaka deseta žena

"Dobronamjerni" savjeti koje svekrve dijele svojim snahama najbolji su recept za neslogu u obitelji

Svekr(iv)e su uvijek tu, spremne dati savjet
Svekr(iv)e su uvijek tu, spremne dati savjet (Arhiva)

Osim odnosa zeta i punice, opjevanog u mnogim vicevima, najzanimljiviji je odnos snahe i svekrve, pa je britanska stranica OnePoll napravila online istraživanje kako bi provjerili situaciju.

Rezultati su prilično očekivani, jer četrdeset posto žena ima loš odnos sa svekrvom, a najčešći razlog svakodnevnih prepirki su savjeti koje svekrve dijele šakom i kapom. Zbog toga svaka deseta žena uopće ne komunicira sa svojom svekrvom, najčešće zbog uplitanja u odgoj djece.

Snahe su se pojadale u anketi da im svekrve stalno sole pamet, neprestano govoreći kako je to bilo u njihovo doba ili kako one taj kućni posao rade drugačije, pa sve do toga da im daju financijske i modne savjete.

Gotovo polovica udanih žena imalo je žestoke svađe sa suprugom zbog njegove majke, a petnaest posto njih razmišljalo je o prekidu svake komunikacije sa svekrvom zbog konstantnog stresa.

Svekrve su, naravno, sve krive, a najčešće zbog kritiziranja snahi, uplitanja u odgoj djece i natrpavanja unuka slatkišima preko svake mjere. Uz to, očekivano, misle da bolje znaju od majke što treba djetetu, što je njihovom sinu važno u životu i kakvu hranu voli.

Tipična snaha obično naglašava kako treba kuhati i spremati kuću, te redovno pita sina kako se hrani jer izgleda mršavo, a sve zamolbe snaha za razumnijim ponašanjem idu na jedno uho unutra, a na drugo van.

14.11.2012. 09:03:00
http://metro-portal.hr/sa-svekrvom-ne-razgovara-svaka-deseta-zena/74861/