Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2010. 14:58:43
ŽELJKA ANTUNOVIĆ:

Sa mnom na čelu, zagrebački SDP nikome se neće morati ispričavati

Program Željke Antunović zove se 'Novi početak' i skup je, kako kaže, idejnih i organizacijskih zahvata

(Goran Mehkek/Cropix)

Željka Antunović izjavila je danas kako se s njom na čelu zagrebački SDP nikome neće morati ispričavati.

"Ako budem izabrana za predsjednicu, sto posto jamčim da nema povratka na autokratsko upravljanje strankom, na imidž stranke uz koji se vezuju afere ili slične negativne konotacije kao do sada. Sa mnom na čelu, zagrebački SDP nikome se neće morati ispričavati", poručila je danas Željka Antunović predstavjajući program za predsjednicu SDP-ove najveće gradske organizacije, kojeg je naslovila "Novi početak".

Za program "Novi početak" kazala je da je skup idejnih i organizacijskih zahvata koji jamče političku participaciju članstva u pripremi, donošenju i provođenju odluka bitnih za razvoj stranke i kvalitetu upravljanja Zagrebom.

Naglasila je da najsnažnije uporište za nužnu promjenu načina djelovanja i upravljanja strankom leži u članstvu, koje ima daleko veće potencijale nego što je to do sada prepoznato od vodstva zagrebačkog SDP-a.

Kao nove instrumente koji će jamčiti provedbu programa navela je stranački referendum (vodstvo bi testiralo mišljenje članstva o svim bitnim pitanjima koja određuju djelovanje stranke i upravljanje gradom), internet demokraciju (prikupljanje i analiza ideja kao uvertira političkog projekta), građanski forum (mjesto susreta i razgovora SDP-ovaca sa Zagrepčanima).

Antunović kao konkretne mjere koje kani uvesti u rad zagrebačkog SDP-a navodi i osnivanje većeg broja raznih interesnih skupina (za sada SDP ima forume mladih, žena i seniora), a kani i osnažiti mjesne ogranke iz kojih bi trebala proizlaziti politika vodstva.

"U zagrebačkom SDP-u nikada više ne smijemo dopustiti situaciju da odlučuje jedan čovjek, ma tko on bio, i centar moći, ma gdje on bio. Odlučivat će članstvo, konkurencija ideja nasuprot konkurenciji interesa, a građani će se svakodnevno i stalno poštivati, a ne iskorištavati", poručila je.

Na novinarski upit može li, s obzirom na svoj ne baš dobar odnos s čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem, jamčiti čvrstu vezu zagrebačkog ogranka i stranačke središnjice, odgovorila je da se uvijek zalagala za jak i jedinstven SDP.

"Cilj svakog SDP-ovca treba biti pobjeda na parlamentarnim izborima, a da bi to postigli moramo djelovati jedinstveno i zajedno. Bilo bi smiješno i neproduktivno da ugrozim ostvarenje tog cilja", ustvrdila je Antunović.

Uvjerena je da provedba njezina programa može odrediti organizacijske pripreme stranke za budućnost, odnosno pobjedu na idućim parlamentarnim izborima. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 14:58:43
http://metro-portal.hr/sa-mnom-na-celu-zagrebacki-sdp-nikome-se-nece-morati-ispricavati/37751/