Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2013. 21:02:00
STRAVA

Sa 6 godina se gleda pornjava na netu, s 8 već flerta

Istraživanje je pokazalo nevjerojatno zabrinjavajuće podatke o tome što djeca bez nadzora rade na Internetu

Pa ti pusti klince da surfaju
Pa ti pusti klince da surfaju (Arhiva)

Računala su još prije nekoliko godina izgledala kao idealna igračka za djecu, na kojoj su mogla igrati igrice i malo se družiti s prijateljima. Današnja situacija više nije alarmantna, nego postaje panična.

Bitdefender je naručio istraživanje od agencije CyberTruth kako bi doznao navike djece na internetu, a nakon analize odgovora 19 tisuća roditelja, vjerojatno su sjedili dobrih pola sata otvorenih usta i razmišljali što da rade.

Naime, među pravim ovisnicima o računalnim igricama ima dva posto djece mlađe od pet godina, a u 17 posto djece u dobi od 10 godina ima profile na društvenim mrežama, dok je s 12 godina ta brojka 25 posto. 

Naravno, gotovo sva djeca lažu o svojim godinama pri otvaranju profila, na Facebooku svi, a na ostalima većina. A uz lakoću pristupa internetu došla je i lakoća pristupa stranica s potpuno neprimjerenim sadržajima i pratećeg ponašanja. 

Tako je istraživanje pokazalo da dobar dio djece od 6 godina gleda pornografske sadržaje na internetu, a u dobi od 8 godina počinju s flertovima na društvenim mrežama. 

Roditeljima se preporučuje malo bolje upoznavanje s korisničkim postavkama računala kako bi mogli ograničiti surfanje nepoželjnim sadržajima, što ne radi preko 95 posto roditelja. 

15.05.2013. 21:02:00
http://metro-portal.hr/sa-6-godina-se-gleda-pornjava-na-netu-s-8-vec-flerta/78146/