Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2010. 23:17:27
LINE-UP

S3ngs, Scroll i In-The-Go na T-Mobile INmusicu!

T-mobile INmusic festival Jarun
T-mobile INmusic festival Jarun (INmusic)

Listi mladih hrvatskih bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju T-Mobile INmusic festivala pridružuju se i S3ngs, Scroll i In-The-Go. Sva tri benda već su surađivala s festivalom - S3ngs i Scroll su nastupali na prošlim izdanjima T-Mobile INmusica, dok je In-The-Go nastupao kao predgrupa na splitskom koncertu Arctic Monkeysa, održanom prošle godine u organizaciji INmusic festivala.

Uvrštavajući u svoj program imena koja su već nastupala u sklopu festivala, T-Mobile INmusic pruža platformu, ne samo za predstavljanje, nego i za daljnju afirmaciju mladih hrvatskih izvođača.

S3NGS

S3ngsi su trojac iz Zagreba, aktivni od 2007 godine. Izdvaja ih vokal na hrvatskom jeziku dok zvukovno opisuju žestoki britanski rock zvuk koji stilski vuče na 60-e, dušu ostavlja u 80-ima, srce u 90-ima, a noge u 2000-ima. S3ngsi su mladi, oni su romantični, ali provokativni, buntovni, ali realni te ih prati energičan, dinamičan i iskren scenski nastup s kojim se publika imala prilike upoznati na više od 70 koncerata diljem Hrvatske, BiH i Slovenije.

Kroz mnoge recenzije opisivani su od new-wavea preko indie-rocka, do punka i popa, dok su na domaćoj sceni uspoređivani sa Električnim orgazmom, Azrom, Šarlo Akrobatom...kao sto je kritika rekla: „Da su dio britanske indie-rock scene, S3ngsi bi se odavno našli u poziciji da dijele pozornicu sa Placebo, Arctic Monkeys, Editors, Elbow, Franz Ferdinand, Bloc Party..." Nakon zadnjeg EP-ja „S čim da te lupim?", S3ngsi imaju sve spremno za svoj prvi album čiji se izlazak očekuje na jesen 2010 godine.

http://www.s3ngs.com/

http://www.myspace.com/nos3ngs

SCROLL

Scroll svoj glazbeni put započinju 2003. godine. Prepoznati su kao bend koji spaja široke utjecaje i razne glazbene pravce, a od samih početaka nailaze na odobravanje i kritike i publike. Prvi studijski uradak pod nazivom „Poultry" izdaju 2008. godine, a album dobiva visoke ocjene u domaćim i stranim recenzijama.  Snimili su video uratke za singlove „Soap" i „Tired Eyes" koji su se uspinjali na MTV Adria i HRT ljestvicama te nekoliko tjedana osvajali prva mjesta. Posljednje dvije godine posvećuju promociji albuma i rade na novom materijalu kojeg najavljuju u obliku kratkog EP-ja. Scroll čine Mark Mrakovčić (gitara, vokal), Toni Mrakovčić (bubnjevi), Filip Romac (gitara) i Petar Predrag (bas).

http://www.scroll-online.com/hr/

http://www.myspace.com/scrollband

IN-THE-GO

In-The-Go je splitska alternative indie rock grupa. Dosad izdaju dva albuma na hrvatskom jeziku  (Frakcija - Predstava 2003 i Indigo - U Ovom trenutku 2007). In-The-Go su, osim samostalnih koncerata, nastupali s Bambi Molestersima, Svadbas, Urbanom & 4, Hladnim Pivom, Robertom Plantom, a prošlog ljeta na splitskim prokurativama za svoju predgrupu izabrali su ih Arctic Monkeys!

Nastupom na T-Mobile INmusicu ujedno će i predstaviti svoj prvi album na engleskom jeziku naziva "We Should Be Quiet", koji će uskoro biti plasiran na europsku scenu u koprodukciji diskografske kuće Menart i publishing kuće Roba Music iz Hamburga. In-The-Go su: Frane Paić (vokal, gitara), Alen Jurišić (gitara), Tihomir Džajić (klavijature), Alen Đurašinović (bubnjevi).


www.myspace.com/in-the-go

26.05.2010. 23:17:27
http://metro-portal.hr/s3ngs-scroll-i-in-the-go-na-t-mobile-inmusicu/41022/