Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2012. 13:12:12
MWJ

S wake daskom u planine

Planinska kulisa i pogled u dolinu su oduševili kako gledatelje tako i natjecatelje, koji su na rijetkom planinskom zraku izvodili akrobacije

Boardanje na akumulacijskom jezeru Zvoha
Boardanje na akumulacijskom jezeru Zvoha (Nelly Mance)

Sunčano vrijeme i vrućina su prošlu subotu na vrh Krvavca privukli mnoštvo ljudi, koji su došli pogledati prvi „Mountain wake jam" (MWJ). Planinska kulisa i pogled u dolinu su oduševili kako gledatelje tako i natjecatelje, koji su na rijetkom planinskom zraku izvodili akrobacije. 'Vejkanje' ili daskanje na vodi su organizatori postavili u neobičnu okolinu. Naime, prizorište ovog događaja je bilo akumulacijsko jezero na vrhu Zvoha, na 1971 metru nadmorske visine.

U natjecanju je sudjelovalo 30 dobrih natjecatelja, koji su se natjecali u različitim kategorijama. Naš najbolji daskaš na vodi, Robert Pokovec, u muškoj kategoriji zauzeo je drugo mjesto, odmah za prvoplasiranim Austrijcem Patrickom Weberom. Treće mjesto je zauzeo Miha Flajs. Kod žena je prvo mjesto zauzela Naja Puhan, drugo Urška Ojsteršek. U kategoriji 'Wakeskate' prvo mjesto je zauzeo Matic Flajs, na drugo se uvrstio Robi Petan. Ocjenjivanje se temeljilo na principu 'riders choice', što znači, da su se natjecatelji međusobno ocjenjivali. Nakon natjecanja su na red došli amateri i SUP-eri (stand up paddle). Svi su osvojili odlične nagrade.

Ljetnu vrućinu su natjecatelji i posjetitelji pobjedili zahvaljujući vodi u akumulacijskom jezeru, koja je imala osvježavajućih 17 °C. Za dobru atmosferu i animaciju posjetitelja pobrinuli su se DJ-evi i nagradne igre.

Zadnji slobodni vikend prije početka škole su iskoristili i mlađi 'vejkeri', koji su također pokazali svoju odvažnost i ludost.

Pristup prizorištu je, u usporedbi s drugim lokacijama takvih događaja, bio jedinstven. Većina posjetitelja naime nije navikla na vožnju žičarom i gondolom tijekom ljeta. Osim toga, zadnji dio puta je sadržavao vožnju terenskim vozilima. Oni najviše oduševljeni sportom su na vrh Zvoha krenuli - pješke.

Posjetitelji, natjecatelji i ostali slučajni prolaznici su uživali u spektaklu, koji je bio nešto posebno, čak i na svjetskoj razini. Stoga dogodine očekujemo veći, bolji i zabavniji MWJ.  

10.09.2012. 13:12:12
http://metro-portal.hr/s-wake-daskom-u-planine/73818/