Metro-portal.hr

objavljeno 03.10.2012. 13:40:00
ODLIČNO!

S tri jabuke dnevno do idealne težine

Dovoljno je prije svakog obroka pojesti jednu jabuku i tjedno ćete izgubiti jedan kilogram bez mijenjanja prehrambenih navika

Jabukama do idealne linije
Jabukama do idealne linije (Shutterstock)

Jabuke su zdrave, svježe i ukusne, pa bi bilo dobro uvrstiti ih na jelovnik, pogotovo zato što ćete pomoću njih ostati bez viška kilograma. Istraživanje je pokazalo da oni koji jedu jednu jabuku prije svakog obroka gube po kilogram tjedno na težini bez promjene prehrambenih navika.

Kako su jabuke bogate vlaknima koja brzo stvaraju osjećaj sitosti, potrebno vam je manje hrane za obrok, a ujedno ih možete koristiti i kao zamjenu za slatkiše. 

Ako pritom želite i poboljšati prehranu u cjelini, napravite obroke na bazi nemasnih bjelančevina, složenih ugljikohidrata te povrća i voća. Ovo je dobitna kombinacija za smanjenje osjećaja gladi, što posljedično vodi gubitku kilograma.

Preporučeno je četiri do pet obroka dnevno, rafinirani šećeri trebaju se potpuno izbaciti iz prehrane, a kad biste kombinirali i lagane kardio treninge i dizanje utega, kile bi se istopile bez velikih problema.

Prednost ove dijete je u njenoj jednostavnosti, nema potrebe za brojanjem kalorija, a jedino što stvarno morate je pojesti barem tri jabuke dnevno. Nije baš prezahtjevno za ljepotu, nije li tako?

03.10.2012. 13:40:00
http://metro-portal.hr/s-tri-jabuke-dnevno-do-idealne-tezine/74170/