Metro-portal.hr

objavljeno 28.03.2018. 14:28:00
USPJEH

S ProWeina odlične najave za Feravino

Stižu prve narudžbe novih partnera iz Njemačke i zemalja Beneluxa. To je izniman uspjeh za vinariju iz Feričanaca koja je s još 17 hrvatskih proizvođača nastupila na prestižnom njemačkom sajmu

Odlično predstavljanje na velikom sajmu
Odlično predstavljanje na velikom sajmu (Feravino)

Sa sajma u Düsseldorfu predstavnici Feravina vratili su se sa sjajnim vijestima. Narudžbe stižu od novih partnera iz Njemačke, Danske, Belgije i Nizozemske. Ovaj najveći europski sajam posjećuju uvoznici iz čitavog svijeta koji pokazuju sve veće zanimanje za hrvatska vina. Osobito su im zanimljive sorte poput frankovke i graševine koje upravo u podrumu Feravina u Feričancima daju odlične rezultate.

„Potencijalni partneri na Proweinu sjajno su reagirali na naša vina, njihovu kvalitetu, ali i dizajn novih etiketa linija Miraz i Dika. Veliki je uspjeh kad na ovakvom sajmu na kojem nastupa više od 6.600 izlagača uvoznici uopće pokažu zanimanje za vaša vina, a kad vam najave nove narudžbe imate razloga za slavlje. Na sajmu smo se povezali s proizvođačima frankovke iz Austrije, koja je svojevrsna prijestolnica ove sorte. Radeći usporedbe možemo biti ponosni na postignute rezultate naše Frankovke, sorte po kojoj je Feravino sve prepoznatljivije u svijetu", ističe Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina.

Osim vinima, hrvatski vinari privlačili pozornost i novim dizajnom štanda Udruženja vinarstva HGK koje je u Düsseldorf dovelo 18 hrvatskih proizvođača, a nakon Proweina uslijedio je put u New York na kojem se, također u organizaciji Udruženja vinarstva HGK-a, upravo predstavljaju hrvatski vinari.

Feravino trenutno izvozi u 15 zemalja svijeta: Njemačku, Francusku, Nizozemsku, Englesku, Irsku, Estoniju, Švicarsku, Poljsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Rumunjsku, SAD, Meksiko i Japan. Najviše se vina izvozi u Njemačku, Francusku, Nizozemsku, SAD i Srbiju, a planira se povećanje udjela izvoza sa sadašnjih 15 na 40 posto ukupne prodaje. 

28.03.2018. 14:28:00
http://metro-portal.hr/s-proweina-odlicne-najave-za-feravino/111162/