Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2009. 16:06:22
Spolne bolesti

S koliko osoba ste zapravo spavali?

Stanovnike Velike Britanije šokirao je podatak da je svaka spolno aktivna osoba na Otoku imala preko dva milijuna partnera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Svaki Britanac je u prosjeku spavao s 2,8 milijuna ljudi, pokazuje online-kalkulator koji treba osvijestiti Otočane o opasnostima spolnih bolesti.

Zapanjujuće visoka brojka dobiva se sljedećim putem:

Prosječan Britanac u životu promijeni osam spolnih partnera, dok Britanka završi u krevetu s prosječno 6,3 različitih osoba.

Kako je svaki partner vjerojatno već imao seks s jednom ili više osoba prije, broj indirektnih spolnih odnosa znatno poraste.

Clare Kerr iz britanske farmaceutske kompanije Lloydpharmacy poručuje: „Kada se upuštamo u spolni čin s nekime, ne spavamo samo s tom osobom nego i s njegovim prethodnim partnerima, bivšim partnerima partnerovih partnera i tako dalje."

Broj indirektnih partnera računa se na internetu pomoću online-kalkulatora, a cilj cijelog projekta je upozoriti Britance na postojanje spolno prenosivih bolesti.

U kalkulator se unosi spol, dob i broj dosadašnjih seksualnih partnera kao i njihove godine. Pomoću tih informacija izračunava se ukupan broj osoba s kojim ste direktno ili indirektno spavali.

„Važno je da ljudi razumiju koliko je velik rizik od zaraze i da počinju više brinuti o prevenciji korištenjem kondoma i odlaskom na redovite liječničke kontrole", upozorava Kerr.

Iako svatko može pristupiti kalkulatoru i izračunati broj indirektnih seksualnih partnera, računalo trenutno radi samo s raspoloživim podacima za Veliku Britaniju pa dobiveni rezultat nije potpuno točan u hrvatskom slučaju.

25.09.2009. 16:06:22
http://metro-portal.hr/s-koliko-osoba-ste-indirektno-spavali/22896/