Metro-portal.hr

objavljeno 17.03.2013. 10:30:23
PEPELOM PO GLAVI

Ruža Tomašić opravdava svoju izjavu "Hrvatska za Hrvate"

Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti' nije moja izjava jer sam rekla: oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu, znači da su gosti i ako je toliko pljuju znači da su gosti'

Fotografija vijesti

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević komentirala je polemike povedene nakon njene sinoćnje izjave, koja je protumačena kao 'Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti'.

'Ja sam izjavila: građani Republike Hrvatske moraju poštivati tu državu. Moraju u njoj raditi i poštivati je. Oni koji je neće poštivati, znači da im nije stalo do ove Hrvatske, onda je bolje da je napuste. I kod toga i sada stojim. Jer svi oni koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom ti će raditi i ponašati se kao svi drugi građani Hrvatske. Oni koji pljuju po toj državi, a u isto vrijeme žive od nje, možda je bolje da je napuste. Teško je živjeti u nekoj državi koju toliko mrziš', rekla je Ruža Tomašić o sinoćnjoj izjavi.

Tomašić je još jednom ponovila kako 'Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti' nije njena izjava. 'Rekla sam: oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu, znači da su gosti. I ako je toliko pljuju znači da su gosti', ponovila je Tomašić.

O svom angažmanu u izborima za Europski parlament kazala je kako to nije sporno, jer će i ondje kritizirati sve što nije u interesu Hrvatske.

O izjavi i privođenju Zdravka Mamića, Tomašić kaže da bi bilo bolje da mu se pružila prilika za ispriku.

17.03.2013. 10:30:23
http://metro-portal.hr/ruza-tomasic-opravdava-svoju-izjavu-hrvatska-za-hrvate/77096/