Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2010. 11:34:15
TRKOM

Ruski zastupnici u parlamentu glasaju umjesto odsutnih kolega

Spretni zastupnici Dume često trče između klupa i na praznim zastupničkim mjestima pritišću tipke za glasanje svojih kolega

Duma ruski zastupnici
Duma ruski zastupnici (Wikipedia)

Najtiražniji ruski dnevnik Komsomolska Pravda u srijedu se narugao ruskim zastupnicima jer ih debela manjina dolazi na sjednice i onda glasuje za stotine odsutnih kolega.

Oslanjajući se na prizore s postaje REN-TV, popularni dnevnik komentira sjednicu Dume 21. ožujka na kojoj se pojavila petina zastupnika Dume kako bi izglasali zakon o potpunoj zabrani vožnje u alkoholiziranom stanju, koji je zatražio predsjednik Dmitrij Medvedev.

Na snimci se vidi kako zastupnici trče između klupa i na praznim zastupničkim mjestima pritišću tipke za glasanje kako bi prijedlog zakon dobio jednoglasnu podršku.

"Zastupnički klubovi angažiraju posebno spretne kolege za dežurstvo. Oni moraju glasati što je brže moguće za svoje kolege (na raspolaganju imaju oko 20 sekunda)", piše Komsomolska Pravda.

"Zastupnicima, kao što se vidi na snimci, čak nije niti neugodno zbog te situacije", piše dnevnik.

Oleg Morozov, zamjenik predsjednika Dume koji je predsjedao sjednici 21. ožujka, čak se šali na tu temu.

"Sad ćemo imati jednoglasno 'da'. Pokažite rezultat glasovanja. Ah, čini se da je jedan izašao iz dvorane", rekao je Morozov, nakon što je 88 zastupnika pritisnulo 449 glasova 'za'. Duma ima 450 zastupnika. (hina/metro-portal)

26.05.2010. 11:34:15
http://metro-portal.hr/ruski-zastupnici-u-parlamentu-glasaju-umjesto-odsutnih-kolega/40957/