Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2011. 20:56:00
LAŽNE NALJEPNICE

Ruski specijalci jeli hranu za pse

Pseća hrana specijalcima je pripravljana kao gulaš, a u bazi su ilegalno radili Korejci ili Kinezi, otkriva bivši časnik

PAS
PAS (Getty Images)

Pripadnici specijalnih snaga jeli su pseću hranu jer su konzerve bile prekrivene naljepnicama na kojima je pisalo da se radi o "govedini vrhunske kvalitete", prenosi Reuters koji se poziva na izjavu bivšeg časnika u ruskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Bivši bojnik Igor Matvejev, jedan od rijetkih "zviždača" u ruskim snagama sigurnosti, kazao je da su časnici pokušali prikriti taj skandal, ali i sve ostale nepravilnosti koje su se događale u bazi u Vladivostoku, na krajnjem istoku Rusije, gdje je bio stacioniran. Nakon što je početkom mjeseca na internet stavio film o raširenoj korupciji u ministarstvu, dobio je otkaz.

"Sramota je reći, ali specijalce su hranili psećom hranom. Pripravljana im je kao gulaš", kazao je Matvejev. Također je kazao da su u bazi radili ilegalni radnici, "Korejci ili Kinezi", i da su radili kao čistači i građevinski radnici. Najavio je da će se žaliti na odluku o otkazu, a u 10-minutnom video uratku poziva predsjednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina da reagiraju na stanje koje vlada u ruskim snagama sigurnosti.

19.05.2011. 20:56:00
http://metro-portal.hr/ruski-specijalci-jeli-psecu-hranu/59050/