Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2012. 18:03:00
MA DAJ?!

Ruski putnik kroz vrijeme završio u gulagu?

Internet je poharala vijest iščupana iz sedamnaest godina starih čileanskih dnevnih novina

Vremeplov Vadima Chernobrova
Vremeplov Vadima Chernobrova (Arhiva)

Čileanska stranica posvećena paranormalnim pojavama potrudila se iskopati članak uglednog dnevnika El Mercurio iz davne 1995. godine u kojem se prenosi vijest talijanske agencije ANSA koja se poziva na ruske dnevne novine Rossiskie Viesti.

Ovo glasilo ruskog predsjednika objavilo je neobičnu vijest o vremenskom putniku Eugeneu Iosifovichu koji je zaglavio u Gulagu na pet godina i proveo još pedeset i pet u Sovjetskom Savezu, a Čileanci su objavili sljedeće:

"Vremenski putnik iz 23. stoljeća doputovao je u SSSR u doba Staljina, provevši pet godina u zatočeništvu, živeći šezdeset godina u komunističkoj eri bez mogućnosti da se vrati u svoje vrijeme. 

Vijest, objavljena u današnjem izdanju novina Rossiskie Viesti, temelji se na svjedočanstvu novinara Vadima Chernobrova koji se kune da se susreo s misterioznim i dezorijentiranim vremenskim putnikom. 

Sudeći prema napisima spomenutih novina, Eugene Iosifovich doputovao je iz 23. stoljeća, ali je došao u komunističku Rusiju i ubrzo je uhićen zbog špijunaže. 'Njegovi' iz 23. stoljeća očigledno su zaboravili na neopreznog vremenskog putnika , vjerojatno misleći kako je boravak u Sovjetskom Savezu dovoljna kazna za njegovo zastranjenje.

Chernobrov također tvrdi da je vremenski putnik predvidio krah Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika i politički uspjeh Borisa Jeljcina."

Zapravo je najinteresantnija stvar u cijeloj vijesti ime novinara  - Vadim Chernobrov. Osoba istog imena krajem 90-ih godina prošlog stoljeća punila je stupce novina izjavama o uspješnom konstruiranju mašine za put kroz vrijeme ...

10.10.2012. 18:03:00
http://metro-portal.hr/ruski-putnik-kroz-vrijeme-zavrsio-u-gulagu/74285/