Metro-portal.hr

objavljeno 06.06.2012. 17:26:22
OPREZ!

Ruski haker objavio 6,5 milijuna lozinki korisnika LinkedIna

Iako su lozinke za pristup LinkedInu zaštićene sofisticiranim kodom, hakeri su uspjeli provaliti enkripciju i ukrasti podatke milijuna korisnika

Fotografija vijesti

Ako je vjerovati hvalisavcu na jednom ruskom forumu onda je LinkedIn, druga najposjećenija društvena mreža, pretrpjela hakerski napad u kojemu su ukradena korisnička imena i lozinke 6,48 milijuna ljudi.

Da je stvar ozbiljna potvrđuje LinkedInova objava na Twitteru u kojoj stoji da njihov „tim upravo istražuje prijave o ukradenim lozinkama" koje je ruski haker uploadao na forumu, no bez navođenja korisničkih imena.

LinkedInove lozinke koriste sofisticiranu enkripciju SHA-1 za koju se smatralo kako je sigurna od napada, no haker je pronašao način da ih lako prikupi i dekodira.

Finska kompanija za sigurnost na internetu Cert-Fi upozorila je sve korisnike LinkedIna da osoba koja stoji iza napada vrlo vjerojatno ima i lozinke i korisničko ime.

Stoga, ako imate otvoren profil na LinkedInu toplo vam preporučamo da promptno promijenite lozinku, a ako ju koristite i za ostale usluge na internetu, onda i njih promijenite.           

06.06.2012. 17:26:22
http://metro-portal.hr/ruski-haker-objavio-6-5-milijuna-lozinki-korisnika-linkedina/71713/