Metro-portal.hr

objavljeno 09.04.2011. 13:27:09
OMETANJE ISTRAGA

Ruska služba sigurnosti želi zabraniti Gmail i Skype

Ruska Savezna služba sigurnosti rekla je vladinom povjerenstvu za telekomunikacije da internetske usluge kao što su Gmail, Hotmail i Skype treba zabraniti

Fotografija vijesti

 Razlog je taj jer se radi o stranim kodiranim programima koji ometaju istrage FSB-a te da nekontrolirano korištenje tih usluga može ugroziti nacionalnu sigurnost, prenosi Hina. 

"Nekontrolirano korištenje takvih usluga može dovesti do prijetnje velikih razmjera sigurnosti Rusije", rekao je Aleksandar Andreječkin, načelnik FSB-ovog centra za zaštitu informacija i posebne veze. Nakon te izjave pojavila se zabrinutost da bi neki visoki ruski dužnosnici željeli ograničiti pristup internetu kako bi spriječili moguće prosvjede uoči predsjedničkih izbora 2012.

Međutim, ruski ministar za komunikacije Igor Šogoljev izjavio je da vlada ne planira zabraniti internetske usluge kao što su Skype, Gmail ili Hotmail, koje su jako popularne u Rusiji. Jedan izvor u Kremlju rekao je za Reuters da je FSB-ov prijedlog tako radikalan da ga ne treba ni komentirati.

09.04.2011. 13:27:09
http://metro-portal.hr/ruska-sluzba-sigurnosti-zeli-zabraniti-gmail-i-skype/57533/