Metro-portal.hr

objavljeno 04.08.2018. 08:01:00
PaRANOJA?!

Rusi žele i dalje hakirati američke izbore?

Obavještajnu zajednicu i dalje zabrinjava prijetnja dolazećim izborima u SAD-a, i onima na sredini mandata i predsjedničkim izborima 2020

Rusi ne odustaju?
Rusi ne odustaju? (Arhiva)

Rusija se nastavlja uplitati u američki politički proces i nastoji se uplesti u izbore za Kongres SAD-a u studenome, kao i predsjedničke izbore 2020. godine, rekao je u četvrtak Dan Coats, ravnatelj obavještajne zajednice SAD-a. '

"Obavještajnu zajednicu i dalje zabrinjava prijetnja dolazećim izborima u SAD-a, i onima na sredini mandata i predsjedničkim izborima 2020.", rekao je Coats na konferenciji za medije u Bijeloj kući s drugim čelnicima obavještajnih agencija. Ilegalne aktivnosti uključuju nastojanja da se omete glasovanje i osigura nezakonito financiranja kampanja, cyber-napade na infrastrukturu za glasovanje uz računalne upade usmjerene na izabrane dužnosnike i druge, rekli su dužnosnici SAD-a.

"Glede ruskog miješanja u izbore na sredini mandata, i dalje vidimo opsežnu rusku kampanju širenja poruka u nastojanju da se Sjedinjene Države oslabe i podijele", dodao je Coats. "Nastavit ćemo pratiti i upozoravati na sve takve pokušaje".

Ravnatelj FBI-ja Christopher Wray je rekao da je FBI otvorio istragu o miješanju u izbore. "Također znamo da su Rusi pokušali 'hakirati' i ukrasti informacije od kandidata i dužnosnika vlade", rekao je Coats. On je također rekao da Rusija nije jedina zemlja koja pokušava omesti američke izbore.

04.08.2018. 08:01:00
http://metro-portal.hr/rusi-zele-i-dalje-hakirati-americke-izbore/113590/