Metro-portal.hr

objavljeno 04.10.2015. 09:01:00
WTF?

Rusi razvaljuju ISIL, Ameri bolnicu Liječnika bez granica

Viši dužnosnik u Moskvi kaže da je više od 60 zračnih napada od početka vojnih akcija u srijedu izazvalo paniku u redovima terorista

Putinova ekipa nemilosrdno udara
Putinova ekipa nemilosrdno udara (Screenshot YouTube)

Kako je lijepo napisao jedan komentator - od SAD iz Sirije bježe liječnici, od Rusa džihadisti, moglo bi se ukratko sumirati tri dana ruske akcije u Siriji.

Rusija je u subotu nastavila s žestokim bombardiranjem uporišta Islamske države u središnjoj Siriji iako trpi kritike i optužbe Zapada da zapravo štiti interese predsjednika Bašara al-Asada.

Viši dužnosnik u Moskvi kaže da je više od 60 zračnih napada od početka vojnih akcija u srijedu izazvalo paniku u redovima terorista.

"Započela je panika i dezerterstvo u njihovim redovima," rekao je general-pukovnik Andrej Kartapolov iz ruskog stožera. "Oko 600 plaćenika je napustilo svoje položaje i pokušava pronaći put prema Europi".

Ruski ministar obrane je jutros rekao da su ruski lovci-bombarderi Suhoj Su-34 u posljednja 24 sata bacili BETAB-500 bombu za uništavanje bunkere na zapovjedničko mjesto u području Al-Rake.

"Snažna eksplozija u bunkeru znači da su ga teroristi također koristili za skladištenje velike količine municije," rekao je u komentaru povodom službenog objavljivanja videozapisa napada

Istovremeno, Ameri su pokušali pomoći afganistanskoj vojsci (koju su obučavali i naši instruktori) u kampanji za povratak Kuduza, najvećeg grada koji su od početka cirkusa u Afganistanu osvojili talibani.

Sažetak - pogodili su bolnicu Liječnika bez granica, ubili 13 ljudi i ranili puno više ...

Nema šanse da navijamo za baćuške, ali ovo stvarno nema smisla ...

04.10.2015. 09:01:00
http://metro-portal.hr/rusi-razvaljuju-isil-ameri-bolnicu-lijecnika-bez-granica/94254/