Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2012. 16:09:33
ZAPLJENA ORUŽJA

Rusi osujetili teroristički napad na ZOI u Sočiju

FSB je utvrdio da su kavkaski pobunjenici planirali terorističke napade tijekom Olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Fotografija vijesti

Ruske službe sigurnosti osujetile su zavjeru čija je svrha bila izvođenje napada tijekom zimskih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. ili u vrijeme priprema za njih, optuživši istodobno Gruziju za povezanost s vodećim teroristom na Kavkazu Dokuom Umarovom, prenose ruski mediji, javlja Hina.

Nacionalni protuteroristički odbor (NAK) objavio je u četvrtak da su službe sigurnosti zaplijenile oružje tijekom akcija 4. i 5. svibnja u Abhaziji, separatističkoj regiji koja se otcijepila od Gruzije. Službe sigurnosti pronašle su na teritoriju Abhazije 10 skrovišta s oružjem, eksplozivom, streljivom i drugim sredstvima za počinjenje terorističkih djela.

"FSB (ruska Savezna služba sigurnosti) je utvrdio da su pobunjenici planirali premjestiti to oružje u Soči u razdoblju od 2012. do 2014. i iskoristiti ga za počinjenje terorističkih napada u vrijeme pripreme i tijekom Olimpijskih igara", navodi NAK u priopćenju.

NAK je optužio Gruziju, s kojom je Rusija vodila kratki rat 2008. godine, za povezanost s Dokuom Umarovom, vođom islamističke pobune na ruskom Kavkazu

"Vođa međunarodne terorističke organizacije 'Imarat Kavkaz' Umarov, koji održava tijesne veze sa specijalnim službama Gruzije, koordinirao je organizaciju dostave sredstava za izvođenje napada u neposrednu blizinu Sočija", navodi se u priopćenju Odbora.

10.05.2012. 16:09:33
http://metro-portal.hr/rusi-osujetili-teroristicki-napad-na-zoi-u-sociju/70850/