Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2008. 13:36:13
RUKOMET

Rukometaši u polufinalu!

Teška i tvrda utakmica od početka do kraja bila je u znaku naših igrača

Goran Šprem daje gol
Goran Šprem daje gol (Reuters)

Bez obzira na to što igra nije oduševila, četvrtfinale na Olimpijskim igrama rijetko nudi ljepotice. Teška utakmica tvrdih obrana i ponekad čudnih sudačkih odluka na ipak je otišla na našu stranu.

U prvom poluvremenu uspjeli smo stići i do četiri gola razlike, no Danci su poslovičnom upornošću i grubom igrom stigli do izjednačenja. Ivano Balić bio je pomalo rezerviran, ukočen izuzetno silovitim naletima Danaca, dok je Metličić više manje smetao na terenu.

Jedno nas je vrijeme u igri držao Džomba sedmercima, nakon toga razigrao se Tonči Valčić čije projektile izvana danski golman nije uspio ukrotiti. Mala panika nastala je u zadnjih desetak minuta kada je Šprem promašio dvije za redom, no iskupio se u zadnje dvije minute s dva pogotka s krila.

Neke od sudačkih odluka u zadnjim minutama susreta išle su direktno na ruku Dancima, primjerice nepostojeći sedmerac nakon fenomenalne obrane Alilovića, no upravo to motiviralo je našeg golmana da nakon toga zaključa vrata i omogući nam mirniju igru u napadu.

Krajnjih 26-24 na neki način je i pravedan rezultat, jer upravo toliko bili smo i bolji. Polufinale je osigurano, protivnik je Francuska kojoj imamo naplatiti neke dugove, pa možemo biti sigurni u maksimalnu motivaciju naših. (METRO)


20.08.2008. 13:36:13
http://metro-portal.hr/rukometasi-u-polufinalu/10957/