Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2010. 17:30:02
ZA SVAKOG PONEŠTO

Rujanfest od 16. do 26. rujna na Bundeku

Organizatori najavljuju najbogatiji program Rujanfesta do sada, a festival će početi Rujanskom povorkom u četvrtak, 16. rujna

Rujanfest
Rujanfest (rujanfest.com)

Rujanfest se i ove godine održava na zagrebačkom jezeru Bundek, i to od 16. do 26. rujna. Nakon izrazito posjećenih prvih dviju godina, Rujanfest otvara vrata s dosad najboljim glazbenim programom, najavili su danas organizatori festivala. Izvršni organizator Rujanfesta Darko Tuček rekao je da taj festival, uz mnoge novine, više šatora, glazbe i 60 vrsta piva, sutra prvi put otvaraju Rujanskom povorkom.

Dio povorke će se 16. rujna u 16,30 sati okupiti u Zagrebačkoj pivovari, gdje će biti i gradonačelnik Milan Bandić, te s velikom bačvom piva, konjima i kolima doći do Vatikanske ulice, odakle će u 18,30 sati krenuti velika Rujanska povorka, koja će ići Ulicom SR Njemačke do Bundeka. Zagrebačka pivovara počastit će punoljetne građane pivom.

U povorci će biti oko 1.000 sudionika (kočije, mažoretkinje, 40-ak kulturno-umjetničkih društava). Kad povorka stigne na Bundek, kulturno-umjetnička društva izvest će kulturno-umjetnički program, a nakon toga, u 21 sat, gradonačelnik Bandić otvorit će Rujanfest i bačvu koja je iz Zagrebačke pivovare doputovala na Bundek.

Osim glazbenih poslastica, posjetitelji će moći kušati hranu iz mnogih regija u tematskim restoranima, a organizatori najavljuju i najveći lunapark u Hrvatskoj. Od glazbenika organizatori su posebno najavili Matu Mišu Kovača, koji će nastupiti na otvorenju Rujanfesta, Bajagu i Instruktore te Plavi orkestar.

Od 17 sati do 21 sat za promet će biti zatvorena Ulica SR Njemačke od Avenije Dubrovnik do Bundeka, a dio te ulice zatvara se samo za prolazak povorke, kao i dio Vatikanske, gdje će se povorka okupljati. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 17:30:02
http://metro-portal.hr/rujanfest-od-16-do-26-rujna-na-bundeku/48023/