Metro-portal.hr

objavljeno 28.06.2010. 12:48:26
RAZBIJEN GORDI ALBION

Rooney, Gerrard i Lampard vrijede kao pola Njemačke

Ukupna vrijednost nogometaša engleske reprezentacije iznosi oko 449 milijuna eura, Nijemci vrijede 156 milijuna manje

Rooney Lampard
Rooney Lampard (Getty Images)

Disciplina, pravi pristup i puno trke pobijedilo je preplaćene zvijezde Premiershipa i još je jednom dokazano da je za uspjeh potrebno "nešto više."

Gary Winston Lineker bivši je engleski nogometaš i reprezentativac. Drugi je strijelac engleske nogometne reprezentacije svih vremena, odmah iza legendarnog Bobbya Charltona, a danas radi kao sportski komentator na BBC-u. Svijet zasigurno još dugo neće zaboraviti njegovu izjavu nakon poraza engleske od Zapadne Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva 1990. On je tada rekao: "Nogomet je igra u kojoj 22 čovjeka trče naokolo, natjeravaju loptu, u kojoj jedan sudac napravi gomilu pogrešaka te u kojoj na kraju uvijek pobjeđuje Njemačka." Ta izreka jedna je od najcitiranijih u nogometnim krugovima, a na žalost svih Engleza i jučer je pogodila njihovu reprezentaciju.

Prema internetskoj stranici transfermarkt.de, ukupna vrijednost nogometaša engleske reprezentacije iznosi oko 449 milijuna eura. Ukupna vrijednost njemačke reprezentacije iznosi oko 293 milijuna eura - 156 milijuna eura skuplja nogometna ekipa nije i garancija uspjeha.

>>Nijemci masakrirali Engleze s ponižavajućih 4:1

Najskuplji Njemački igrač vrijedi 27 milijuna eura

Kao tri najskuplja igrača Njemačke reprezentacije ističu se Mario Gomez, Philipp Lahm te Bastian Schweinsteiger. Njihova vrijednost prije Svjetskog prvenstva kretala se između 24 i 27 milijuna eura. Igrač koji je prvi pobjegao „traljavoj" engleskoj obrani i postigao pogodak za Njemačko vodstvo, Miroslav Klose, vrijedi oko 7,5 milijuna eura, dok je dvadesetogodišnji Thomas Müller, koji je postigao treći i četvrti pogodak za Njemačku, prije prvenstva vrijedio desetak milijuna eura.

Rooney, Gerrard i Lampard kao pola Njemačke

S druge strane, u redovima "Gordog Albiona" igraju igrači čija vrijednost prelazi abnormalne granice od pedeset milijuna eura. Među tri najskuplja spadaju Wayne Rooney, Steven Gerrard i Frank Lampard, koji zajedno vrijede oko 150 milijuna eura, kao pola njemačke reprezentacije. Još šest nogometaša Engleske reprezentacije vrijedi preko 20 milijuna eura.

Capello zarađuje tri puta više od Loewa

Zanimljivo je osvrnuti se i na plaće trenera ovih dviju reprezentacija. Fabio Capello za vođenje Engleske reprezentacije prima oko 8,8 milijuna eura u godini dana. Njemački izbornik Joachim Loew zarađuje pak 3,5 puta manje, oko 2,5 milijuna eura.

Više na Profitiraj.hr Nijemci razbili pola milijarde eura vrijedan Gordi Albion
28.06.2010. 12:48:26
http://metro-portal.hr/rooney-gerrard-i-lampard-vrijede-kao-pola-njemacke/43530/