Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2012. 23:04:46
SKUPINA B

Ronaldo sredio Nizozemce, Nijemci Dance

Ronaldo je napokon odigrao utakmicu u skladu s reputacijom i poslao Nizozemce kući bez i jednog boda u tri utakmice

Ronaldo je napokon odigrao u skladu s reputacijom
Ronaldo je napokon odigrao u skladu s reputacijom (Arhiva)

Nizozemska je prvi favorit koji je izletio s Europskog prvenstva, i to prilično spektakularno - sa samo dva gola i nula bodova u tri utakmice. Iako su u napadu igrali prvi topnici Premiershipa i Bundeslige Van Persie i Huntelaar, Nizozemska s Robbenom, Sneijderom i Van der Vaartom uspjela je samo povesti prekrasnim udarcem Van der Vaarta.

Portugal se brzo pribrao, počeo napadati u valovima i Ronaldo je ubrzo izjednačio, a u drugom poluvremenu i zakucao zadnji čavao u lijes Nizozemaca. Potpuno bezidejno Oranje jednostavno nije imalo veznog reda cijelo prvenstvo, a ovakvim rezultatom istaknuli su kandidaturu za najlošiju momčad prvenstva.

Nijemci su rutinski svladali Dance, poveli su golom Podolskog u 19. minuti, a samo par minuta kasnije Danci su izjednačili preko Kron-Dehlija. No, u drugom poluvremenu je Bender donio pobjedu Nijemcima koji idu dalje s maksimalnim brojem bodova.

Nakon što su jučer i danas odigrana zadnja kola u prve dvije skupine, dobili smo i prva dva četvrtfinalna para: Njemačka - Grčka i Portugal - Češka.

17.06.2012. 23:04:46
http://metro-portal.hr/ronaldo-sredio-nizozemce-nijemci-dance/72014/