Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2012. 07:52:51
EL CLASICO

Ronaldo donio pobjedu na Nou Campu

Barcelona je na svom terenu izgubila od Reala i oprostila se od obrane naslova prvaka Španjolske

Unatoč fanatičnoj publici, Barca je izgubila
Unatoč fanatičnoj publici, Barca je izgubila (Arhiva)

U 34. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Barcelona je na Camp Nou poražena od Real Madrida sa 1-2. Strijelci za Real bili su Khedira (17) i Cristiano Ronaldo (73), a pogodak za Barcu zabio je Alexis Sánchez (71). Real je ovom pobjedom pobjegao Barci na sedam bodova prednosti i već može slaviti naslov prvaka.

Real je poveo u 17. minuti nakon kornera. Udarac glavom Pepea obranio je Valdes, a Khedira je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Najbolju priliku za poravnanje u prvom poluvremenu Barca je imala u 27. minuti, kada je Messi odlično poslužio Xavija, a ovaj je iz neposredne blizine pucao pored gola.

Na otvaranju drugog poluvremena odlična prilika za Barcelonu u 54. minuti. Thiago Alcantara je pronašo Tella, koji upropaštava stopostotnu šansu udarcem preko gola.

Barca je poravnala u 71. minuti, a strijelac je bio Alexis Sánchez, koji je ušao u igru samo dvije minute ranije.

No, slavlje domaćina kratko je trajalo, jer je već u 73. minuti Cristiano Ronaldo iz kontranapada zabio za pobjedu Reala 2-1.

Real je sa dva nova pogotka stigao do 109. gola ove sezone, što je novi rekord lige. I dosadašnji rekord je bio u vlasništvu Reala, iz sezone 1989/90. kada su zabili 107 golova.

Ujedno, bila je ovo najbolja partija Reala protiv Barcelone u Mourinhovom razdoblju. Otkako je portugalski stručnjak u svibnju 2010. godine preuzeo Real Madrid odigrano je 11 "El Clasica", a "kraljevski klub" je slavio samo dva puta, sada i prošle sezone u finalu Kupu kralja.

Barcelona je pod vodstvom Pepa Guardiole upisala pet pobjeda, četiri remija i dva poraza. Guardiola je u tom periodu osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i domaći superkup, dok je Mourinho trijumfirao u Kupu kralja.

 

BARCELONA: Valdes, Daniel Alves, Puyol, Mascherano, Adriano (Pedro 74), Xavi (Alexis Sánchez 69), Iniesta, Thiago Alcantara, Busquets, Messi, Tello (Cesc Fabregas 81).

 

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Khedira, Ozil (Callejón 89), Xabi Alonso, Angel Di Maria (Granero 74), Cristiano Ronaldo, Benzema.

 

STRIJELCI: 0-1 Sami Khedira (17), 1-1 Alexis Sánchez (71), 1-2 Cristiano Ronaldo (73).


22.04.2012. 07:52:51
http://metro-portal.hr/ronaldo-donio-pobjedu-na-nou-campu/70284/