Metro-portal.hr

objavljeno 19.03.2012. 19:52:32
APEL LEGENDE

Romario: Svjetsko prvenstvo najveća je pljačka u povijesti Brazila

46-godišnji Romario tvrdi da će planirani troškovi za organizaciju biti višestruko premašeni, te da će zbog toga doći do zloupotrebe javnih fondova

Fotografija vijesti

Jedna od najvećih legendi u povijesti nogometa i zastupnik u brazilskom parlamentu rekao je kako bi predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu mogla biti najveća krađa u povijesti te zemlje, prenosi Hina.

Naime, 46-godišnji Romario tvrdi da će planirani troškovi za organizaciju biti višestruko premašeni, te da će zbog toga doći do zloupotrebe javnih fondova.

Također, Romario je izjavio da Fifa i brazilska vlada obmanjuju Brazilce najavama kako će SP 2014. biti najbolje organizirano u povijesti svjetskih prvenstava. On navodi da izgradnja objekata kasni, te da će Brazilci biti osramoćeni zbog traljave organizacije Svjetskog prvenstva.

Romario je sa brazilskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskih prvaka 1994., a iste godine izabran je i za najboljeg svjetskog nogometaša. Za reprezentaciju je odigrao 70 utakmica, te je zabio 55 golova. Tijekom igračke karijere u nastupao je za najveće brazilske klubove kao što su Vasco da Gama, Flamengo i Fluminense, a u Europi je najbolje partije pružio u dresovima PSV-a i Barcelone.

19.03.2012. 19:52:32
http://metro-portal.hr/romario-svjetsko-prvenstvo-najveca-je-pljacka-u-povijesti-brazila/69264/