Metro-portal.hr

objavljeno 19.03.2020. 20:01:00
COOL

Romantika je sjajna stvar

Bez obzira na činjenicu da romantiku obično povezujemo s nerealnim očekivanjima od ljubavne veze, u stvarnosti su ta očekivanja povezana s većom predanošću vezi

Jeste li romantični?
Jeste li romantični? (Arhiva)

Romantika u vezama i dalje treba biti primarna stvar, pokazalo je vrlo zanimljivo kanadsko istraživanje, i to iz jednostavnog razloga - vodi do bitno većeg zadovoljstva u ljubavnim odnosima.

Naime, istraživači su ispitanike anketirali putem online upitnika u kojem su odgovori bili raznorodni, tipa "ljubav nikad ne blijedi", "ljubav na prvi pogled", "srodne duše" i slično, a ispitanika je bilo preko 2700 i svi su bili u ljubavnoj vezi.

Bez obzira na činjenicu da romantiku obično povezujemo s nerealnim očekivanjima od ljubavne veze, u stvarnosti su ta očekivanja povezana s većom predanošću vezi i zadovoljstvom ljubavnim odnosima.

Istovremeno, oni koji su na vezu gledali realistično, imali su većih problema u uspoređivanju trenutne veze s idealnom, pronalazeći i najsitnije mane trenutnoj, što je uzrokovalo puno manje zadovoljstvo vezom.

S druge strane, oni s ružičastim naočalama nisu imali tih problema i uživali su u svojim vezama.

Pa vi odlučite ...

19.03.2020. 20:01:00
http://metro-portal.hr/romantika-je-sjajna-stvar/124476/