Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2010. 10:42:00
ISKRIVLJENA STVARNOST

Romantične komedije uništavaju veze

Romantične komedije stvaraju nerealna očekivanja od partnera i podsvjesno nam govore kako bi trebala izgledati idealna ljubavna veza

romantična komedija
romantična komedija (Getty Images)

Romantične komedije stvaraju pogrešnu sliku o savršenom ljubavnom odnosu i zbilja mogu štetiti vezama, pokazalo je novo istraživanje u Australiji.

Istraživanje provedeno među ljubiteljima romantičnih komedija pokazalo je da četvrtina njih očekuje kako će uvijek znati što partner misli, dok petina računa s romantičnim gestama i iznenađenjima vrlo često i bez povoda.

>> Sve što trebate znati prije života u dvoje

Sretan završetak, sretne slučajnosti, savršeni odnosi, zalasci sunca i savršeno vođenje ljubavi stvaraju nam nerealna očekivanja od našeg partnera i podsvjesno nam govore kako bi trebao izgledati idealan život u dvoje, a stvarnost je potpuno drugačija.

''Romantične komedije nas mijenjaju u ljude ovisne o sretnom završetku. Ugodni osjećaji koje doživljavamo kad gledamo takve scene mogu vrlo negativno utjecati na naš pogled na stvarne odnose. Stvarni odnosi traže rad i prava ljubav treba više od vatrometa'', objašnjava psihologinja Gabrielle Morrissey.

24.07.2010. 10:42:00
http://metro-portal.hr/romanticne-komedije-unistavaju-veze/45052/