Metro-portal.hr

objavljeno 08.07.2012. 09:07:19
LEGENDE

Rolling Stonesi slave pola stoljeća izložbom

Iako sami Stonesi tek sljedeću godinu smatraju pravim početkom banda, prvi put su nastupili 12. srpnja 1962. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Legendarni Rolling Stonesi, u povodu 50. godišnjice benda, prisustvovat će otvorenju izložbe fotografija u njihovu čast koje će se održati 12. srpnja - točno 50 godina nakon njihova prvog nastupa u slavnom londonskom klubu Marquee, objavio je glazbeni časopis Rolling Stone.

Umjetničko-kulturni centar The Somerset House prikazat će grafike i fotografije u rasponu od koncertnih i studijskih snimaka do negativa i neobjavljenih materijala tijekom povijesti benda.

"To je naša priča o 50 fantastičnih godina", stoji u izjavi grupe. "Počeli smo kao blues bend svirajući u klubovima, a u posljednje vrijeme punimo najveće stadione na svijetu s vrstom šoua kakav nitko od nas prije toliko godina nije mogao zamisliti."

Bend je debitirao kao The Rollin' Stones 12. srpnja 1962., a činili su ga Mick Jagger (vokal), Keith Richards (gitara), Brian Jones (gitara), Ian Stewart (klavir), Dick Taylor (bas) i Tony Chapman (bubnjevi).

Izložba će biti otvorena za javnost 13. srpnja a trajat će do 27. kolovoza.

Grupa je nedavno predstavila ažurirani logo - crveni isplaženi jezik - prilagođen 50. obljetnici, a ozbiljno razmatra mogućnost da odsvira bar jedan koncert kako bi proslavila svoju dugovječnost.

Slavlje će se nastaviti i u idućoj godini. "Stonesi su uvijek smatrali 1963. kao pravu obljetničku godinu, jer se Charlie (Watts) bendu priključio u siječnju te godine", rekao je Keith Richards Rolling Stoneu. "Mi 2012. gledamo kao svojevrsnu godinu začeća, ali rođenje je iduće godine", dodao je.


08.07.2012. 09:07:19
http://metro-portal.hr/rolling-stonesi-slave-pola-stoljeca-izlozbom/72461/