Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2008. 18:28:29

Rogošić - varalica ili čudotvorac?

Nakon što je prošloga tjedna objavljena vijest o novom plivačkom podvigu Veljka Rogošića, nekoliko je sportskih djelatnika bacilo ‘klicu sumnje’ ističući kako je nemoguće plivati 50 sati bez prestanka i to brzinom od 56 metara u minuti. To mišljenje dijele plivački stručnjaci Jurica Topić i Niko Tudor, te predsjednik Hrvatskog saveza za daljinsko plivanje Vinko Šoljan.

Ulje na vatru dolio je naš plivački maratonac Toni Pavičić-Donkić poznat po tome što je preplivao Gibraltar i La Manche. Ističe kako ‘Rogošić nije ona veličina kakvu smo predodžbu imali’.

- Sponzori su se doslovno lijepili za Rogošića, prije svega na račun njegove upornosti u slanju pisama s molbama za pomoć - kaže Pavičić-Donkić i dodaje kako je Rogošićevo načelo bilo to da se svakih nekoliko mjeseci pojavljuje u medijima, kako bi svake godine od sponzora izvukao što je moguće više novca.

- Preplivao sam 171 kilometar za 50 sati i 10 minuta, a pomogli su mi povoljna struja i vjetar. Danju je puhala tramuntana, a navečer bura, zato sam tako brzo plivao sve do posljednjih pet sati, kada je zapuhao maestral - pojasnio je Rogošić nakon izrečenih sumnji. Usto je novinarima  pokazao i fotografije s posljednjeg maratona, te najavio da će snimke pokazati ‘nakon što ih pregleda’.

- Bitno mi je da mi narod vjeruje - zaključuje Rogošić.

Piše: Piše: Dorino Manzin
31.07.2008. 18:28:29
http://metro-portal.hr/rogosic-varalica-ili-cudotvorac/10399/