Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2012. 20:51:00
STRAŠNO

Roditelji piju sve više

Nevjerojatna količina od 60 posto Britanaca smatra da konzumacija alkohola nimalo ne utječe na njihove roditeljske mogućnosti

Pijani roditelji pretvaraju se u čudovišta
Pijani roditelji pretvaraju se u čudovišta (Arhiva)

Britanska sklonost alkoholu opće je poznata, no rezultati istraživanja koje je provela fondacija 4Children pokazala je da se radi o izuzetno zabrinjavajućem trendu. Naime, samo devet posto ispitanika smatra da svakodnevna konzumacija alkohola ostavlja traga na roditeljske dužnosti.

Čak šezdeset posto ispitanika reklo je da alkohol i droge ne ostavljaju nikakve posljedice na porodični život, a sedam posto ih je priznalo da pije svakodnevno. Očevi su se pokazali sklonijima alkoholu s tri puta većim šansama da piju svakodnevno od majki, a dvostruko češće su koristili narkotike.

Roditeljstvo je bilo traumatično za 17 posto ispitanika, koji su znatno povećali konzumaciju alkohola nakon rođenja prvog djeteta. Što je još smješnije, bogatiji imaju četiri puta veće šanse za svakodnevno opijanje, i to obilato koriste. 

U istom istraživanju se pokazalo da 62 posto britanske djece ima roditelje koji pretjeruju s alkoholom, dok je trećina zbog tog problema i zlostavljana u obitelji. Porazna je i brojka od petine britanske djece koja vjeruju da žive s barem jednim roditeljem koji konzumira opasne količine alkohola, a njih šest posto je sigurno da živi s alkoholičarom.

07.10.2012. 20:51:00
http://metro-portal.hr/roditelji-piju-sve-vise/74235/