Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2014. 10:11:00
JUNK

Roditelji često lažu o prehrani djece

Čak trećina djece svakodnevno konzumira nezdravu hranu, no puno veći problem je činjenica da njihovi roditelji lažu o tome

Najlakše je djetetu uvaliti hamburger
Najlakše je djetetu uvaliti hamburger (Arhiva)

Hamburgeri, pizze, čipsevi i ostala nezdrava hrana pravi su magnet za klince kojima je takva hrana uvijek draža od kuhane hrane, a istaživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da svako treće dijete svakodnevno konzumira brzu hranu.

No, problem nije toliko u djeci, koliko u njihovim roditeljima kojih čak četvrtina priznaje da drugima laže o prehrambenim navikama svoje djece. Obrazloženje takvog ponašanja je gotovo nevjerojatno - osjećaju se krivi što im djeca jedu nezdravo, no ništa ne poduzimaju po tom pitanju, pa onda lažu ..

Rezultati postaju sve gori, pa tako preko trećine roditelja vjeruje da njihova djeca jedu previše nezdrave hrane, a čak 48 posto ih priznaje da su im djeca pretila, ali da im jednostavno ne mogu uskratiti hranu koju toliko vole. 

Dostupnost i niske cijene nezdrave hrane glavni su razlozi za njeno svakodnevno pojavljivanje na meniju, a veliku ulogu igra i prezaposlenost roditelja koji nemaju ni snage ni volje za kuhanje, kaže se u analizi rezultata.

Gomilu dobrih savjeta podijelili su forumaši na temi Prehrana u jaslicama i vrtićima koji vam mogu biti od velike koristi. 

Bilo kako bilo, zdrave prehrambene navike stječu se upravo u djetinjstvu, pa bi bilo stvarno dobro omogućiti djeci da odrastaju uz zdravu hranu, a ne smeće iz restorana brze hrane.

29.05.2014. 10:11:00
http://metro-portal.hr/roditelji-cesto-lazu-o-prehrani-djece/85295/