Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2013. 09:11:00
WTF?!

Roditelje je sram učiti djecu o seksu

U svjetlu recentnih svađa u Hrvatskoj, evo istraživanja koje objašnjava zašto je zdravstveni odgoj potreban u ovom obliku

Tko onda objašnjava djeci otkud dolaze?
Tko onda objašnjava djeci otkud dolaze? (Arhiva)

Roditelje je uglavnom sram razgovarati s djecom o seksu, pokazalo je istraživanje portala CouponCodes4u na uzroku od preko 2.300 roditelja s najmanje jednim djetetom. Naime, preko 12 posto roditelja smatra da to treba raditi isključivo škola.

Više od 44 posto roditelja srami se s djecom razgovarati o seksu, a daljnjih 27 posto to uopće ne radi zbog religijskih uvjerenja, dok 11 posto ne vjeruje u seksualnu edukaciju. 

Apsolutno sumanute brojke se nastavljaju: preko pedeset posto roditelja smatra da bi djeca o seksu trebala učiti od svojih prijatelja, a blizu polovice je uvjereno da se u školi mora učiti o seksu.

Skoro svaki sedmi roditelj bi rado da djeca saznaju o tome od starije braće i sestara, a nevjerojatnih 11 posto edukaciju prepušta internetu i televiziji.

Na kraju priče, ispada da 18 posto roditelja zapravo razgovara s djecom o seksu na normalan način. I sad ti nemoj uvesti zdravstveni odgoj u škole ...

13.06.2013. 09:11:00
http://metro-portal.hr/roditelje-je-sram-uciti-djecu-o-seksu/78706/