Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2021. 09:31:00
KAZALIŠTE

Robin Hood premijerno u DK Dubrava

Postoje li još pravi junaci i kako društvo (u)činiti boljim?, pitaju sami sebe glumci ove odlične predstave koju ne smijete propustiti

Robin Hood
Robin Hood (Arhiva)

Tko je danas Robin Hood, ima li ga uopće među nama? Zašto se i dalje isplati boriti za pravdu? Kako se društvo može učiniti boljim i pravednijim? To su tek neka od pitanja kojima se na kazališnim daskama Dječjeg kazališta Dubrava bavi nova predstava 'Robin Hood', suvremena interpretacija poznate legende o junaku koji se, kradući od bogatih, borio za potlačene i siromašne. Ovaj kazališni Robin Hood smješten je u današnji kontekst, odnosno jedan zagrebački kvart, u kojem se okupljaju klinci koji svojim intervencijama rješavaju različite društvene nepravde. Naslovni junak Robi inspiraciju traži upravo u legendarnoj povijesnoj priči o velikodušnom dobrotvorcu, u svom zamišljaju i postaje Robin Hood, a njegovi prijatelji uskaču u različite uloge iz legende.

Predstava je namijenjena uzrastu 6+, ali zbog svog snažnog društvenog angažmana kojim potiče mlade da osvijeste socijalna pitanja, problem društvene nejednakosti, siromaštva i nepravde, idealna publika s kojom najbolje komunicira su gledatelji rane adolescentske dobi od 10 do 13 godina.

Režiju potpisuje iskusna i hvaljena redateljica Iva Srnec Hamer, autor teksta je Dina Vukelić, a glumačku ekipu čine - Katarina Strahinić Madirazza, Matej Đurđević, Danijela Evđenić, Denis Bosak i Eugen Stjepan Višić. Za multifunkcionalnu i vizualno dopadljivu scenografiju čijom se transformacijom i animacijom stvaraju prostori iz svijeta Robina Hooda, poput šume, dvorca i tamnice, zaslužna je Melita Omeragić, dok je kostime osmislila Ana Trišler.

Atraktivnosti predstave, u kojoj će uživati i stari i mladi, doprinosi i glazba Sunčice Dropulić, obilje humorističnih elemenata, kao i koreografija s akcijskim scenama i mačevanjem i lukom i strijelom, koja je povjerena Sandri Banić Naumovski i Ivici Škari.

Svečana premijera predstave 'Robin Hood' održat će se u petak 7. svibnja u Dječjem kazalištu Dubrava, a sljedeće izvedbe slijede, odmah dan poslije 8. svibnja, te potkraj mjeseca, 29. svibnja. Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta u gledalištu je smanjen, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti na https://kazalistedubrava.hr/predstave/rezervacija-ulaznica/ ili broj 01-2050-030. 

04.05.2021. 09:31:00
http://metro-portal.hr/robin-hood-premijerno-u-dk-dubrava/131846/