Metro-portal.hr

objavljeno 23.06.2011. 14:17:00
RASIZMA I IDIOTIZAM

Robertu Carlosu bacili bananu na teren

VIDEO: U ožujku je jedan navijač pokazao bananu Brazilcu prije početka utakmice između Zenita i Anži Mahačkale. Tada je Zenit kažnjen novčanom kaznom u visini od 7.500 eura

Roberto Carlos
Roberto Carlos (Getty Images)

Jedan ruski nogometni navijač bacio je bananu na Brazilca Roberta Carlosa na utakmici u Samari između njegovog kluba i Anža Mahačkale i lokalnog kluba, javlja Hina. Incident se dogodio u srijedu navečer u 90. minuti utakmice koja je završila 0-3 u korist gostiju. Navijač je bacio bananu na Roberta Carlosa koji je dodavao loptu. Igrač je uzeo bananu, bacio je prema tribinama a onda napustio teren prije sučevog zvižduka za kraj utakmice.

"Stadion nije mjesto za rasizam", navodi u priopćenju klub Anži Mahačkala.

Klub iz Samare se ispričao Roberto Carlosu obećavši da će kazniti počinitelja koji je uvrijedio ovog velikog nogometaša. Ruska prva nogometna liga također je reagirala osudivši ovaj "sramotni čin" i pozvavši navijače da ne dopuste "sramoćenje ruskog nogometa". Ovo je drugi incident s bananom čiji je cilj bio Roberto Carlos.

U ožujku je jedan navijač pokazao bananu Brazilcu prije početka utakmice između Zenita i Anži Mahačkale. Tada je Zenit kažnjen novčanom kaznom u visini od 7.500 eura, a navijaču je zabranjen pristup na stadion. Roberto Carlos, prvak svijeta 2002. s reprezentacijom Brazila, ima 38 godina i jedna je od najvećih nogometnih zvijezda u Rusiji.

23.06.2011. 14:17:00
http://metro-portal.hr/robertu-carlosu-bacili-bananu-na-teren/60479/