Metro-portal.hr

objavljeno 03.12.2022. 16:01:00
ODLIČNO!

RoadShow Croatia - Portugal

Roadshow stavlja u središte pažnje gospodarske veze Hrvatske i Portugala

RoadShow Croatia - Portugal
RoadShow Croatia - Portugal (Arhiva)

Roadshow Hrvatska/Portugal očekivao je sudjelovanje pedesetak poduzeća iz sektora poljoprivrede, industrije hrane i pića, turizma, tehnologije i drugih grana poduzetništva.

Pedesetak hrvatskih poduzeća prisustvovalo je Roadshowu Hrvatska/Portugal koji je organiziralo udruženje Nersant i koji se održao 2. prosinca ove godine na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 7, maloj dvorani 2.

Događaj je prikazao investicijske i poslovne mogućnosti u portugalskoj regiji Ribatejo, ispitao sinergije između dviju zemalja i istražio nove mogućnosti gospodarske suradnje.

Događaj je prikazao investicijske i poslovne mogućnosti u portugalskoj regiji Ribatejo, ispitao sinergije između dviju zemalja i istražio nove mogućnosti gospodarske suradnje.

Također, na događanju su se prisutnim obratili i g. Rodrigo Lobo d'Ávila, prvi tajnik Veleposlanstva Portugala u Zagrebu, Marko Erdeljac, voditelj Službe za promociju investicija Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ljudmila Burmistrova Janči, voditeljica Službe za izvoz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Tomislava Hodalić, viša stručna savjetnica Odjela za poljoprivrednu politiku, inovacije i međunarodnu suradnju Hrvatske poljoprivredne komore te Ivica Maričić, bivši veleposlanik Hrvatske u Portugalu.

U svojem obraćanju udruženje NERSANT je sudionicima predstavilo regiju Ribatejo i istaknuo potencijal i mnogobrojne poslovne i investicijske prilike koje ova portugalska regija nudi.

Portugalska udruga očekuje da će ova akcija biti važan korak prema stvaranju novih poslovnih i investicijskih prilika između Hrvatske i Portugala te se nada da se ovime nadahnulo sve sudionike da otkriju više o Ribateju u smislu ulaganja, identifikacije partnerstava i poslovnih prilika.

Roadshow Hrvatska | Portugal dio je niza događaja širom svijeta u okviru projekta Ribatejo Week koji financiraju Alentejo 2020, Portugal 2020 i ERDF - Europski fond za regionalni razvoj.

03.12.2022. 16:01:00
http://metro-portal.hr/roadshow-croatia-portugal/140254/