Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2010. 22:44:18
NOVI PRVOLIGAŠ

RNK Split ušao u Prvu ligu

Fešta novog prvoligaša pod nazivom "Split je prva liga" nastavila se dugo u noć na stadionu

(Duje Klaric / CROPIX)

Na stadionu u Parku Mladeži u subotu je proslavljen naslov prvaka Druge lige i ulazak u Prvu ligu Radničkog nogometnog kluba Split, koji nije pokvario ni poraz u utakmici posljednjeg kola protiv Mosora (1:2).

Split je tako nakon gotovo pola stoljeća dobio i drugog prvoligaša, a velika proslava ulaska u Prvu ligu započela je još u ranim popodnevnim satima svečanom povotkom od središta grada do stadiona.

Na stadionu je pušteno u zrak 98 crvenih balona koji simboliziraju isto toliko godina kluba, a vrhunac slavlja uslijedio je u trenutku kada je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić dodijelio Splićanima pokal za prvaka Druge lige. Potom su igrači i vodstvo RNK Split u autobusu napravili pobjednički krug po gradu.

"Imali smo želju na najbolji način proslaviti odlične rezultate koje smo postigli ove sezone. Ništa nije slučajno jer mi već tri godine ostvarujemo plasmane u viši rang natjecanja", kazao je direktor Splita Nenad Pralija.

Fešta novog prvoligaša pod nazivom "Split je prva liga" nastavila se dugo u noć na stadionu u Parku mladeži koncertom Mate Miše Kovača.

29.05.2010. 22:44:18
http://metro-portal.hr/rnk-split-usao-u-prvu-ligu/41267/