Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2019. 10:02:00
IZLOŽBE

Rina Barbarić - Nedorečena u Galeriji Siva

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 21. ožujka 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika)

Nova izložba u Galeriji Siva
Nova izložba u Galeriji Siva (Galerija Siva)

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe Rine Barbarić - Nedorečena.

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 21. ožujka 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 26.ožujka, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 - 20.00. sati.

Rina Barbarić je grafička dizajnerica i ilustratorica koja djeluje na području Zagreba, Ljubljane i Rijeke. Iako je za vrijeme studija sudjelovala na raznim projektima, prvi ozbiljni koraci dolaze nakon fakultetskog žvota s raznim samostalnim projektima i suradnji sa Vox Feminae timom. Trenutačno freelancea i radi na novim idejama na području vizualne umjetnosti.

"Nedorečena" je serija radova s kojojom se autorica okreće isključivo sebi i prikazuje svakodnevne misli i asocijacije. Projekt na kojem trenutno autorica radi koncentrira se na proučavanju različitih tekstura proizvedenih s različitim potezima i vrste olovke. Ponekad pokušavajući proizvesti jedno te isti oblik/potez, spaja s onim više spontanijim i stvara unutar papira različte teksture koje na kraju čine oblike unutar formata papira. Stvari kao što su smjer poteza olovkom i sama kvaliteta papira utječe na konačnu kompoziciju rada. To je baza radova koja će se kasnije razviti u još dva smijera. U sljedećem smjeru postavlja mrežu u koju ubacuje oblike kao apstrahiranje predhodnih radova. Iako su vi radovi postavljeni u statičnu formu, zbog ubacivanje boja pomoću bojica i raznih papira stvara dinamiku i zaigranost. Radovi zbog toga daju jednu ugodnu atmosferu, dječačku i zaigranu atmosferu. Nakon pomalo usvojene tehnike vraća se na na svoju prvobitno izražavanje (Ilustracija) koju realizira kroz novo stečenu tehniku. Spaja dvije strane svog likovnog izražavanja. Iscrtava likove .

"Oda samoj sebi jer je već bilo i vrijeme."

Facebook event

20.03.2019. 10:02:00
http://metro-portal.hr/rine-barbaric-nedorecena-u-galeriji-siva/117551/