Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2016. 13:20:00
APCIHAAA!

Riješite se prehlade u par sati

Ako ste mislili da ćete šmrcati i kihati danima, varate se - postoji namirnica koja će sve te probleme riješiti u par sati, uz jednu jedinu nuspojavu

Evo što će vas riješiti prehlada
Evo što će vas riješiti prehlada (Shutterstock)

Prehlade su uobičajene tijekom zime, jer nas virusi napadaju bez ikakve zadrške, a uobičajeni recept za liječenje su razne tablete, topli čajevi i vitamin C

Ipak, sve će to samo ublažiti simptome, no prehlada će nas i dalje mučiti, pa se stoga treba okrenuti malo jačoj stvari - češnjaku.

Vjerovali vi ili ne, znanstveno je istraživanje pokazalo da se prehlade možemo riješiti u samo tri sata korištenjem ove fenomenalne namirnice koja ima jednu jedinu negativnu nuspojavu - ne mirišimo baš najbolje.

Dovoljno je pet grama sirovog češnjaka u nekom jelu da se aktiviraju geni uključeni u proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koja će vam ojačati imuni sustav i riješiti se prehlade.

Rezultati istraživanja su nedvosmisleni - prehlada traje bitno, bitno kraće kod onih koji jedu bijeli luk, a glavni su "krivci" za uspjeh češnjaka u borbi protiv prehlada selen i vitamin C.

A ako vas brine miris ... prožvačite malo svježeg peršina i sve će biti u redu.

08.01.2016. 13:20:00
http://metro-portal.hr/rijesite-se-prehlade-u-par-sati/95916/