Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2018. 13:29:00
SAVJETI

Riješite se napokon sala s trbuha

Kod mršavljenja, skidanje sala s trbuha definitivno je najveći problem, ali nije neriješiv - evo kako se to radi

Nije li već vrijeme da ga se riješite?
Nije li već vrijeme da ga se riješite? (Arhiva)

Salo na trbuhu nije samo problem zbog kojeg ne možete zakopčati par godina staru košulju i ne izgledate baš lijepo - ono je potencijalno izvor mnogih ozbiljnih bolesti koje možete spriječiti samo ako ga napokon skinete.

Svi koji su pokušali, a nisu uspjeli (definitivno velika većina) uvijek se pita postoji li uopće način kako se toga riješiti? Kod mršavljenja, skidanje sala s trbuha definitivno je najveći problem, ali nije nerješiv.

Naravno, nećemo vam ponuditi neku čudotvornu umotvorinu već dobar, stari prirodan način - kvalitetniju prehranu i vježbanje.

Prehrana

Režim prehrane uvijek je prva stvar od koje krećemo, prvenstveno zbog toga što je ujedno i jedna od najjednostavnijih. Iako nekima promjena prehrane predstavlja veliki problem, u konačnici donosi odlične rezultate.

Što se tiče prehrane u slučaju skidanja masnih naslaga, ovdje je najvažnije da se riješite svih onih namirnica koje sadrže rafinirani šećer i takozvane 'nezdrave' masti.

U svoju svakodnevnu prehranu obavezno uvrstite proteine koji pomažu u izgradnji i učvršćivanju mišića, ubrzavaju metabolizam i tako pomažu u rješavanju problema masnih naslaga. Namirnice najbogatije proteinima su jaja, piletina, bademi, grčki jogurt, brokula, tuna i kvinoja.

Naravno, obroci trebaju biti redoviti i uravnoteženi, u protivnom ćete se vrlo teško riješiti nakupljenog sala.

Vježbanje

Ma koliko hodanje i šetnje bile zdrave, ovdje ćete se ipak morati ozbiljno oznojiti. Vježbe koje dokazano pomažu u skidanju sala s trbuha, između ostaloga uključuju i dizanje utega. Provedeno istraživanje iz 2014. godine pokazalo je da se kod muškaraca koji su dnevno imali samo 20 minuta dizanja utega količina sala na trbuhu smanjila, u usporedbi s onima koji nisu izvodili vježbe s utezima.

Međutim, važno je da znate da dizanje utega ne biste smjeli raditi sami, već uz nadziranje fitness trenera ili kineziologa jer bi u protivnome moglo doći do ozbiljnih ozljeda.

26.08.2018. 13:29:00
http://metro-portal.hr/rijesite-se-napokon-sala-s-trbuha/113981/