Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2013. 08:51:00
PRIRODA

Riješite se bora voćem

Sitne bore moguće je ukloniti i kod kuće, bez skupih krema, botoksa ili operacija, jednostavnim pripravcima od grejpa

Grejp vas rješava bora
Grejp vas rješava bora (Shutterstock)

Koža nam se s godinama stanjuje, gubi na elastičnosti i nastaju toliko nevoljene bore, koje još uz to mogu nastati i genetskim predispozicijama. Naravno, prvo se pojavljuju na mjestima koja su najviše izložena suncu - vrhovima podlaktica, licu i vratu. 

Spriječiti pojavu bora je zapravo nemoguće, a razvila se cijela industrija krema punih sastojaka čudnovatih imena koji mogu odgoditi pojavu bora ili ih smanjiti. Protiv dubinskih bora moguće se boriti samo operacijama, dok se površinskih najbolje riješiti pripravcima iz kućne radinosti.

Grejp je voće koje nam treba postati najbolji prijatelj u borbi protiv bora zbog svih sastojaka koje ima, uz neizbježni vitamin C. Recept koji slijedi treba primjenjivati dva puta tjedno tijekom mjesec dana i možete računati na svjež izgled uz bitno manje sitnih bora.

Sameljite žlicu riže u mlincu za kavu ili nekom sličnom kuhinjskom aparatu i pomiješajte brašno koje ste napravili s dvije žlice soka od grejpa i žlicom jogurta. Smjesu nanesite na lice i vrat i ostavite petnaest minuta. 

Druga je varijanta da žlicu rižinog brašna pomiješate sa sokom od jednog grejpa, žlicom soka od mrkve i žlicom kiselog vrhnja. Nanesite na lice i vrat i ostavite dvadeset minuta. Nakon toga isperite i utrljajte sok od grejpa.

Ovim ćete receptima izbrisati sitne bore s lica i vrata, osvježiti i nahraniti kožu i vratiti svom licu sjaj i zdrav izgled.

26.05.2013. 08:51:00
http://metro-portal.hr/rijesite-se-bora-vocem/78343/