Metro-portal.hr

objavljeno 10.02.2018. 20:01:00
EH, DA...

Riješena dilema - brada ili ne

Ako se pitate jesu li muškarci s bradama privlačniji od onih koji se briju, žene su odlučile - a evo i odgovora...

Uzgojite vi bradu, nema problema
Uzgojite vi bradu, nema problema (Arhiva)

Brada je od davnina simbol muškosti, no nekako se krajem prošlog i početkom ovoga stoljeća zagubila u trendovima ovakvih i onakvih -seksualaca... ipak, da ne bi sve bilo tako crno za bradonje, stigao je hipsterski pokret i vratio je na velika vrata kako na ulice, tako i ženska srca.

Naime, krajnje je vrijeme je da prestanete zadirkivati svoje bradate prijatelje. U studiji časopisa Evolutionary Biology osam i pol tisuća žena odgovorilo je da su muškarci s bradama privlačniji od onih koji ne nose bradu.

Rezultat je bio zapanjujući: sve do jedne, žene koje su sudjelovale u istraživanju rekle su kako su muškarci s bradom privlačniji.

Nekoliko dana stara brada dobila je najviše pozitivnih ocjena, a zatim su na ljestvici prava, dugačka brada i "lagana neobrijanost".

Istraživači kažu da tipične muške odlike, poput snažne čeljusti signaliziraju zdravlje i razinu testosterona koje žene ne traže kada razmišljaju o partneru s kojim će provesti ostatak života. Brada se, s druge strane, povezuje s dobi i statusom.

Prema rezultatima druge studije, brada je ženama dokaz da se muškarac može natjecati s drugima. I pobjediti.

Stoga, prije nego što sljedeći put posegnete za britvicom, razmislite malo...

10.02.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/rijesena-dilema-brada-ili-ne/110238/