Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2014. 16:24:17
COOL

Riječi predviđaju duljinu trajanja veze

Naizgled neobičan način za predviđanje dugotrajnosti veze pokazao se vrlo učinkovitim i točnim

Koristite slične riječi? To je dobro :)
Koristite slične riječi? To je dobro :) (Arhiva)

Predviđanje dugovječnosti veze uvijek je zanimljiva tema, jer bih svatko želio znati na samom početku veze ima li šanse da ta početna magija opstane zauvijek. Zanimljivo istraživanje provedeno na Sveučilištu Texas Tech ponudilo je do sada ne baš korišten način predviđanja - analizu riječi.

Naime, znajući da govor ima snažan utjecaj na uspješnost veze, znanstvenici su proveli dva istraživanja o jezičnom podudaranju partnera u istraživanju. Mjerene su suptilne nijanse u razgovorima i poruka između partnera, a naročitu su pažnju obratili na korištenje zamjenica.

Kako ljudi ne paze kad govore, točnije, govore ono što im padne na pamet, a jednako tako i pišu poruke putem SMS-a ili društvenih mreža, analiza je dala vrlo interesantne rezultate i pokazala da može biti dobra podloga za predviđanje dugovječnosti veze. 

U prvom su istraživanju ispitanici bili parovi na brzim spojevima, gdje se pokazalo da oni koji koriste slične riječi na kraju imaju puno bolji spoj, a istraživanje na parovima s dugim stažom dalo je jednake rezultate.

Stoga, poslušajte malo kako govori potencijalni partner, ako pronađete svoje riječi u njegovima ili njenima ... imate velike šanse!

06.03.2014. 16:24:17
http://metro-portal.hr/rijeci-predvidjaju-duljinu-trajanja-veze/83655/