Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2009. 12:29:49
ZA BOLJU RIJEKU

Riječani prosvjedovali zbog ubojstva Aleksandra Abramova

Prosvjednici su apelirali na graske vlasti da se obračuna s porastom nasilja te najavili sutrašnji 'Marš za bolju Rijeku' od Lovrana do Crikvenice

(Željko Šop/Cropix)

Ispred Radio Rijeke danas se na prosvjednom skupu udruge 'Vox' mirno okupio veći broj Riječana kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i tugu zbog ubojstva creskog studenta Aleksandra Abramova.

Predsjednik Vox-a Marin Miočić Stošić tom se prigodom osvrnuo naovaj ali i druge slučajeve, kako je rekao, barbarskog nasilja u Rijeci i cijeloj Hrvatskoj.

Prosvjednici su gradskim vlastima uputili apel da se obračuna sa svim oblicima nasilja koje u zadnje vrijeme doživljava eskalaciju.

Istovremeno je spontano pokrenuta inicijativa za organizaciju prosvjednog 'Marša za bolju Rijeku' koji bi se trebao održati na relaciji Lovran - Crikvenica', javlja web dnevnik Rijeka danas.

Dva napadača na Aleksandra Abramova, 24-godišnji Dario Savić i 21-godišnji Dario Cupać, obojica iz Rijeke, tijekom vikenda su izvedeni pred istražnog suca koji im je odredio dvodnevni pritvor. Savić se pred sucem branio šutnjom, a Cupać je rekao kako nije sudjelovao u tučnjavi no navodno je izjavio da je treći napadač, odbjegli Dušan Cupać, odgovoran za smrt Abramova.

Policija sumnja da je Dušan Cupać, za kojim je danas raspisana tjeralica, preko BiH pobjegao u Srbiju gdje je živio do 2007. godine.

07.12.2009. 12:29:49
http://metro-portal.hr/rijecani-prosvjedovali-zbog-ubojstva-aleksandra-abramova/28049/