Metro-portal.hr

objavljeno 03.02.2014. 17:13:06
SUPER!

Rick Simpson na Radiju Student

Rick Simpson će u emisiji Radio Studetna "Konoplja na radiju" predstaviti svoja iskustva vezana uz medicinske uporabe konopljinog ulja

Rick Simpson o ulju od marihuane
Rick Simpson o ulju od marihuane (Arhiva)

Treće izdanje emisije „Konoplja na radiju" koja će se emitirati na zagrebačkom Radio Studentu u četvrtak, 6.veljače, bavi se medicinskom uporabom biljke konoplje. Termin se podudara s Međunarodnim danom borbe protiv raka, te će upravo glavi fokus emisije biti liječenje raka pomoću konopljinog ulja, a glavni gost emisije je Rick Simpson, aktivist za promociju ulja u svrhu liječenja.

Rick Simson autor je knjige „Phoenix Tears, the Rick Simpson Story", a ona prati seriju događaja koji su doveli do ponovnog otkrića medicinske važnosti konopljinog ulja koje se koristi za liječenje teških oboljenja, kao i autorove pokušaje da to znanje predstavi javnosti. Simpson tvrdi da je tim uljem izliječio vlastiti rak, ali i tisuće oboljelih. Upravo će u emisiji Radio Studetna "Konoplja na radiju" predstaviti svoja iskustva vezana uz medicinske uporabe konopljinog ulja, ali i pravne borbe koje vodi s farmaceutskim lobijima.

Treća „Konoplja na radiju" donosi i intervju s pacijentom iz Hrvatske koji se liječi konopljinim uljem nakon mnogobrojnih kemoterapija. Dok je 10 država Europske unije legaliziralo medicinsko liječenje indijskom konopljom, u Hrvatskoj je ono i dalje ilegalno, stoga emisija pod povećalo stavlja i hrvatski zakon o pravima pacijenata u odabiru lijeka i pravo na samoizlječenje.

"Konoplja na radiju" je emisije čiji je cilj destigmatizirati biljku konoplju u našem društvu i ukazati na njezine medicinske i industrijske aspekte. Emisija se emitira svakog prvog četvrtka u mjesecu od 22 sata na 100.5 MHz ili putem web streaminga Radio Studenta na www.radiostudent.hr.

Facebook: https://www.facebook.com/konoplja.student

03.02.2014. 17:13:06
http://metro-portal.hr/rick-simpson-na-radiju-student/83063/