Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2025. 13:00:00
SAVJETI ;)

Riblje pljeskavice za riblji petak ;)

Jednako su dobre i kao brzinska večera, a jednom kad ih probate, sigurno ćete ih pripremati barem jednom tjedno

Brz i ukusan ručak
Brz i ukusan ručak (Arhiva)

Ovo je posebno praktičan recept za petak, dan kada se često poseže za ribljim jelima, a vaše riblje pljeskavice možete poslužiti uz svježu salatu, krumpir ili lagani umak. Jednako su dobre i kao brzinska večera, a jednom kad ih probate, sigurno ćete ih pripremati barem jednom tjedno.

Potrebni sastojci

Za ove jednostavne riblje pljeskavice trebat će vam:

  • fileti oslića ili neke druge ribe
  • krumpir
  • crveni luk
  • češnjak
  • jaje
  • krušne mrvice
  • senf
  • origano
  • sol i papar.

Dakle, idemo od početka - ako ste kupili cijelu ribu, prvo je dobro očistite, a ako ste kupili filete, usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte na sitno. Krumpir ogulite i skuhajte, a kada se ohladi, zgnječite ga u pire. Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno. 

U zdjeli pomiješajte usitnjenu ribu, pire od krumpira, nasjeckani luk i češnjak, senf, origano, jaje, sol i papar. Dodajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još krušnih mrvica, a zatim s mokrim rukama oblikujte pljeskavice. Od ove smjese dobit ćete četiri veće ili osam manjih pljeskavica.

U tavi zagrijte ulje pa pljeskavice pržite na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Pljeskavice poslužite s limunom, svježim povrćem ili uz neki umak po želji, poput tartar umaka ili umaka od jogurta.

I to vam je to - brzo, ukusno i zdravo ;)

29.08.2025. 13:00:00
http://metro-portal.hr/riblje-pljeskavice-za-riblji-petak/153133/