Metro-portal.hr

objavljeno 04.12.2011. 14:26:00
IZBORI NA RUSKI NAČIN

Režimski hakeri napali neovisne medije u Rusiji

Internetske stranice radio-postaje Eho Moskva, online portal Slon.ru i organizacija za nadzor izbora Golos, hakirane su jutros u 8.00 sati po mjesnom vremenu

Ruski hakeri za Putina
Ruski hakeri za Putina (Screenshot)

Radio postaja Eho Moskva i internetski portal Slon.ru te organizacija za nadzor izbora Golos objavili su kako su njihove internetske stranice jutros "srušili" hakeri nastojeći ih na taj način ušutkati zbog objavljivanja informacija o nepravilnostima koje su se dogodile tijekom današnjih parlamentarnih izbora.

Vladajuća stranka Ujedinjena Rusija premijera Vladimira Putina mogla bi dobiti manje glasova nego što se očekuje, a to je istodobno i svojevrsni test Putinove popularnosti prije njegova očekivanog povratka na mjesto predsjednika početkom iduće godine.

Internetske stranice radio-postaje Eho Moskva, online portal Slon.ru i organizacija za nadzor izbora Golos, hakirane su jutros u 8.00 sati po mjesnom vremenu.

"Čini nam se da središnje izborno povjerenstvo, državno odvjetnišvo i hakeri djeluju zajedno", rekao je za Reuters direktor portala Slon.ru Maksim Kašulinski.

Predsjednik Dmitrij Medvedev, koji bi trebao preuzeti premijersku dužnost kako bi na mjesto predsjednika države iduće godine ponovno došao aktualni premijer i bivši predsjednik Vladimir Putin, odbacio je bilo kakve navode o potencijalnoj izbornoj prijevari.

Nijedan predstavnik Središnjeg izbornog povjerenstva niti bilo tko iz ureda Državnog tužitelja nije bio dostupan za razgovor s Reutersovim novinarom.

Oporbene stranke uputile su u nedjelju mnoge primjedbe na izborne nepravilnosti, od viška listića do zastrašivanja birača.

Glavni urednik Eha Moskve Aleksej Venediktov napisao je na svom twitter računu kako je očito "da se radi o hakerskom napadu kako bi se zaustavilo objavljivanje informacija o izbornim nepravilnostima".

 

04.12.2011. 14:26:00
http://metro-portal.hr/rezimski-hakeri-napali-neovisne-medije-u-rusiji/66066/