Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2018. 19:01:00
NAJAVE

Revija europskog filma na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Recentne europske naslove s potpisima Ozona, Kaurismäkija, Guadagnina i Wrighta gledamo besplatno u najljepšem gradskom kinu na otvorenom

Sjajan program na Ljetnoj pozornici
Sjajan program na Ljetnoj pozornici (Arhiva)

Od 9. do 15. srpnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će 5. Reviju europskog filma. Gledatelji će tako od ponedjeljka do nedjelje svakodnevno od 21:30 sati u najljepšem gradskom kinu na otvorenom moći besplatno uživati u najpopularnijih europskim filmovima iz repertoara Kina Metropolis MSU i Art-kina Grič u protekloj sezoni.

Reviju na Ljetnoj pozornici u ponedjeljak otvara Dvostruki ljubavnik, francusko-belgijski triler u režiji Françoisa Ozona nastao prema romanu Joyce Carol Oates. Chloe je krhka žena koja se zaljubljuje u svog psihoterapeuta Paula. Nakon nekoliko mjeseci veze, njih dvoje započnu živjeti zajedno, ali Chloe uskoro otkriva da Paul cijelo vrijeme skriva dio svog pravog identiteta.

U utorak ne propustite Drugu stranu nade, finsku komediju s potpisom Akija Kaurismäkija, nagrađenog Srebrnim medvjedom za režiju na Berlinaleu 2017. Gorko-slatka priča o ljudskoj dobroti usred vladavine ravnodušnosti spojit će sudbine sirijskog izbjeglice i trgovačkog putnika kojeg je zadesila iznenadna sreća.

Srijeda je rezervirana za francusku dramu Plesačica u režiji Stéphanie Di Giusto, koja se temelji na istinitoj priči. Američka plesačica Loïe Fuller (Soko) bila je najveća senzacija Folies Bergères na prijelazu u 20. stoljeće te inspiracija Toulouseu Lautrecu, Rodinu i braći Lumière. Film se bavi njenim kompliciranim odnosom i rivalstvom s ambicioznom štićenicom Isadorom Duncan (Lilly-Rose Depp).

U sklopu Revije u četvrtak pretpremijerno se prikazuje domaća komedija Happy End Anđela Jurkasa. Neobična priča o dva mladića uhvaćena u vrtlogu prodavanja magle, politike, medija, seksa, celebova, droge i pića koji jednog dana shvate kako su žene mitska bića i krenu im pomagati bez pokrića.

Ovogodišnjeg dobitnika Oscara u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija (James Ivory), senzualnu dramu o odrastanju Skrivena ljubav u režiji Luce Guadagnina gledamo u petak. Radnja filma događa se 1980-ih na bajkovitom i suncem okupanom sjeveru Italije, a prati odnos 17-godišnjeg Elija Perlmana (Timothée Chalamet) i 24-godišnjeg arheologa Olivera (Armie Hammer).

Na subotnjem rasporedu je Prijelomni čas, biografska drama u režiji Joea Wrighta, koja pripovijeda o turbulentnom mandatu legendarnog britanskog premijera Winstona Churchilla (Gary Oldman).

Posljednji film iz programa, komediju Staljinova smrt Armanda Ianuccija gledamo u nedjelju, 15. srpnja. U danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tuku se za kontrolu: neki žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive. Međutim svi dijele jedan zajednički motiv: očajnički žele preživjeti.

Ulaz na projekcije je slobodan. Gledalište se otvara u 20:30 (sat vremena prije početka projekcije), a zatvara se u trenutku popunjenosti.

09.07.2018. 19:01:00
http://metro-portal.hr/revija-europskog-filma-na-ljetnoj-pozornici-tuskanac/113157/